Бамбукова бъркалка Часен за чай Матча

Clearspring

48.99лв

Бамбукова бъркалка Часен за чай Матча
  • Описание

  • Допълнителна информация

За приготвяне на чай на прах матча.

Начин на употреба: Прибавете 60-70ml гореща, но не вряла вода (около 70°C) към 1/4 ч.л. (около 1g) матча на прах и разбъркайте енергично.

Използвайте бамбуковата четка часен, за да постигнете кремообразна консистенция на чая.

Японската чайна церемония не се изразява единствено в консумиране на чай. Тя е традиционно изкуство, което оказа огромно влияние върху японската култура и включва различни елементи като философия, духовност, определено поведение. Всяка процедура и всяко движение са стандартизирани, имат конкретно значение и заемат уникално място в церемонията. Възможно е да не разполагате с половин ден, за да участвате в официална чайна церемония, но с този автентичен и елегантен чаен комплект можете да изпитате същността на изкуството на чайната церемония и у дома.

Часенът трябва да се почиства и изсушава след всяка употреба. За целта напълнете с чиста вода купа до половината и завъртете в нея часена. След това изплакнете внимателно с чиста вода. Препоръчва се при почистване да се използва хладка вода, никога течност за измиване на съдове. След изплакване поставете часена на основата си (или поставете на специален държач, в случай че разполагате с такъв).

Не забравяйте, преди всяка употреба, да проверявате и отстранявате всички счупени елементи. Съхранявайте на добре проветриво място, като избягвате пряка слънчева светлина.

Съхранение: на сухо и хладно място.