Базов комплект със силиконова капачка за Nespresso кафе машина с 1 капсула

WayCap Srl

57.49лв

  • Описание

  • Допълнителна информация

Съдържа 1 капсула от неръждаема стомана за многократна употреба за система Nespresso*, 2 силиконови капачки за различните видове смляно кафе на пазара, 1 дозатор, 1 тампер, 2 допълнителни уплътнителя за капсулата и листовка с инструкции. Капсулата е съвместима със следните машини Nespresso®: Essenza, Essenza Mini, Pixie, Inissia, Lattissima, Citiz, U, Prodigio, Expert, Maestria и Creatista. Използвайте без ограничения и с желаното от Вас кафе! Пестете пари и опазвайте околната среда.

* Tърговската марка е собственост на Society des Produits Nestle SA и не е свързана по никакъв начин с WayCap srl.


Инструкции за употреба

Съвместимост

Капсулата е съвместима със следните Nespresso® кафемашини:

• Nespresso® U / Nespresso® UMilk
• CitiZ / CitiZ&Milk
• Pixie / Inissia
• Lattissima / Latissima Plus
• Essenza(*) / Essenza Mini
• Maestria / Grand Maestria
• Kitchen Aid
• Expert
• Creatista
• Prodigio

Капсулата не е съвместима с кафемашини Krups® серии F897, F896 и F893, произведени до 2003 г., само с един отвор за всмукване.

(*) някои стари модели на Essenza може да не са съвместими, моля свържете се с нас преди употреба.

WayCap® е капсула за многократна употреба от неръждаема стомана и силикон, която е съвместима с кафемашини Nespresso®.

Внимание: Капсулата WayCap® е изпитана за употреба с мляно кафе. Фирма WayCap Srl не носи отговорност при увреждане от неправилна употреба на капсулата. Фирмата не носи отговорност при увреждане в резултат на употреба с течности, твърди вещества или друго различно от мляно кафе. Дръжте далеч от досег на деца. Не използвайте капсулата с машините, които не са в списъка. Капсулата се нагрява по време на процеса на приготвяне на кафе и има опасност от изгаряне. Изчакайте поне 10 минути след употреба преди почистване. Използвайте внимателно.

Инструкции за употреба:

1. Махнете силиконовата капачка или стикера;
2. Уверете се, че капсулата и капачката са идеално сухи;
3. Поставете капсулата върху твърда равна повърхност;
4. Поставете дозатора върху капсулата, както е показано на фигура 1;
5. Напълнете капсулата с помощта на чаена лъжичка, както е показано на фигура 2;
6. Натиснете леко с тампера след всяка чаена лъжичка докато стигнете до ръба на капсулата, както е показано на фигура 3. В случай, че кафето се разпилее по ръба на капсулата по време на зареждане, използвайте дръжката на лъжица, за да премахнете излишното кафе;
7. Изберете желаната от Вас капачка. Всяка капачка е оптимизирана за определен тип гранулометрия. Капачката с по-малък брой отвори е за еспресо, а тази с по-голям брой отвори - за мока или филтърно кафе;

Когато опитвате нов вид смляно кафе или смес от кафе, направете първото кафе, без да натискате прекалено силно. След това в зависимост от резултата регулирайте натиска или изберете другата силиконова капачка. Например, ако кафето е воднисто, изберете капачката с по-малък брой отвори или увеличете количеството кафе в капсулата. Ако извличането е твърде трудно, използвайте капачката с по-голям брой отвори или намалете дозата кафе поставено в капсулата.

8. Сложете капачката, както е показано на фигура 4. Не трябва да има остатъци от кафе по външния ръб на капсулата. Във варианта, при който използвате самозалепващи стикери вместо силиконови капачки, просто нанесете нов стикер, като се уверите, че ръбовете се придържат към фланеца на капсулата; Внимание: Не се опитвайте да затворите капачката, ако има кафе над линията за пълнене, както е показано на фигура 5, в противен случай тя няма да се затвори правилно и няма да се запечата херметично, което създава риск от счупване за капсулата или кафемашината.

9. Поставете капсулата в машината;
10. Натиснете бутона за старт.

Внимание: Не пипайте капсулата поне 10 минути след употреба, защото е значително нагрята. Винаги използвайте внимателно, за предпочитане хващайте в краищата, а не в основата.

Почистване:

Внимание: Уверете се, че капсулата е изстинала и я извадете внимателно от кафемашината, като предварително сте изчакали поне 10 минути след употреба.

1. Махнете капачката или стикера;
2. Отстранете внимателно остатъците от кафе с помощта на дръжката на чаена лъжичка;
3. Изплакнете капсулата и силиконовата капачка под течаща вода.

Търговската марка Nespresso® е собственост на Nespresso S.A.