Базов комплект за Nespresso кафемашина с 1 капсула

WayCap Srl

83.99лв

  • Описание

  • Допълнителна информация

Съдържа 1 капсула от неръждаема стомана за многократна употреба за система Nespresso®, 1 тампер и 1 дозатор.

Капсулата е съвместима със следните машини Nespresso®: Pixie, Inissia, Essenza, Essenza Mini, Lattissima, U, Citiz, Expert, Prodigio, Maestria, Creatista и Kitchen Aid.

Използвайте без ограничения и с желаното от Вас кафе! Пестете пари, опазвайте околната среда, преоткрийте вкуса си.


Инструкции за употреба

WayCap® е капсула за многократна употреба от неръждаема стомана, която е съвместима с кафемашини Nespresso®

Внимание: Капсулата WayCap® е изпитана за употреба с мляно кафе. Фирма WayCap Srl не носи отговорност при увреждане от неправилна употреба на капсулата. Фирма WayCap Srl не носи отговорност при увреждане в резултат на употреба с течности, твърди вещества или друго различно от мляно кафе. Дръжте далеч от досег на деца. Не използвайте капсулата с машините, които не са в списъка. Капсулата се нагрява по време на процеса на приготвяне на кафе и има опасност от изгаряне. Изчакайте поне 10 минути след употреба преди почистване. Използвайте внимателно.

Съвместимост:

Капсулата е съвместима със следните Nespresso® кафемашини:

• Nespresso® U / Nespresso® UMilk
• CitiZ / CitiZ&Milk
• Pixie / Inissia
• Lattissima / Latissima Plus
• Essenza(*) / Essenza Mini
• Maestria / Grand Maestria
• Kitchen Aid
• Expert
• Creatista
• Prodigio

Капсулата не е съвместима с кафемашини Krups® серии F897, F896 и F893, произведени до 2003 г., само с един отвор за всмукване.

Инструкции за употреба:

Преди всяка употреба се уверете, че трите уплътнения на капсулата са разположени правилно.

1. Развийте капачката;

2. Уверете се, че капсулата и капачката са идеално сухи;

3. Поставете капсулата върху твърда равна повърхност;

4. Поставете дозатора върху капсулата, както е показано на (фиг.1);

5. Напълнете капсулата с помощта на чаена лъжичка, както е показано на (фиг.2);

6. Натиснете леко с тампера след всяка чаена лъжичка възможно най-близо до ръба, както е показано на (фиг.3). В случай, че кафето се разпилее по ръба на капсулата по време на зареждане, използвайте дръжката на лъжица, за да премахнете излишното кафе;

7. Изберете желания от Вас филтър и го поставете на капачката, както е показано на (фиг.4); Всеки филтър е предназначен за определен начин на смилане на кафето. Филтърът с по-малък брой отвори е за еспресо, а този с по-голям брой отвори - за мока или филтърно кафе;

Когато опитвате нов вид смляно кафе или смес от кафе, направете първото кафе, без да натискате прекалено силно. След това в зависимост от резултата регулирайте натиска или изберете друг филтър. Например, ако кафето е воднисто, изберете филтърът с по-малък брой отвори. Ако количеството готово кафе е недостатъчно, използвайте филтърът с по-голям брой отвори.

8. Завийте капачката доколкото ви позволява, както е показано на (фиг.5). Завиването трябва да бъде гладко; не трябва да има остатъци от кафе между основното тялото и капачката;

Внимание: Не се опитвайте да затворите капачката, ако има кафе над линията за пълнене, както е показано на (фиг.6), в противен случай тя няма да се затвори правилно и няма да се запечата херметично, което създава риск кафемашината да се счупи.

9. Поставете капсулата в машината;

10. Натиснете бутона за старт.

Внимание: Не пипайте капсулата поне 10 минути след употреба, защото е значително нагрята. Винаги използвайте внимателно, за предпочитане хващайте в краищата, а не в основата.

Почистване:

Внимание: Уверете се, че капсулата е изстинала и я извадете внимателно от кафемашината, като предварително сте изчакали поне 10 минути след употреба.

1. Развийте капачката;
2. Отстранете внимателно остатъците от кафе с помощта на дръжката на чаена лъжичка;
3. Изплакнете капсулата под течаща вода.

Обърнете внимание, че използването на твърда вода за приготвяне на кафе би могло да доведе до образуването на варовик.

Внимание: Периодично проверявайте дали входният отвор на капсулата и изходните процепи не са блокирани от варовик или други примеси. За да отпушите блокираните отвори, използвайте много тънка игла за шиене.