Био ацерола 175 таблетки х 500mg

RAAB VITALFOOD GMBH

31.99лв

БиоВеган
  • Описание

  • Допълнителна информация

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Богата на естествен Витамин С от череши ацерола. Веган.

Ацеролата е малко дърво или храст, което ражда малки червени плодове. Прилича на европейската череша. Расте в Южна Америка, Бразилия, Ямайка. Сокът от ацерола е популярен в Бразилия, както портокаловия сок в Северна Америка. Използва се като антивъзпалително, диуретично средство, подпомага сърцето и  лекуването на рани, а като хранителна добавка се употребява при анемия, диабет, високо ниво на холестерол, проблем с черен дроб, ревматизъм и др. Употребата на ацерола в Северна Америка се дължи на високата концентрация на витамин С, заради антиоксидантните свойства.

За сравнение – портокалите дават от 500 до 4000 ppm витамин С или аскорбинова киселина, докато в тестове с ацерола тя е порядъка 16,000 до 172,000 ppm. Ацеролата може да съдържа до 4,5% витамин С, в сравнение с 0,05% в обелен портокал. Съдържанието на витамин С в ацеролата варира в зависимост от зрелостта на плода, сезона, климата и местността. Когато плодът започне да узрява се губи голямо количество витамин С, затова  Ацеролата, която се използва в търговията, се бере докато плодът е зелен.

Витамин С:

• поддържа нормалното функциониране на имунната и нервната системи
• допринася за нормалното образуване на колаген, функцията на кожата, зъбите, хрущяла, костите и венците
• допринася за нормалния метаболизъм и намаляване на умората
• предпазва клетките от оксидативен стрес

Ацеролата доставя два пъти повече магнезий, калий и витамин В5 в сравнение с портокала. Също така съдържа вит.А, рибофлавин, вит.В3 и др.

Ацеролата е била обект на немалко клинични проучвания, главно заради консумацията й като хранителен продукт. Според някои изследвания кората, листата и плодът й имат антигъбични свойства.

Препоръчителен дневен прием: 3 таблетки дневно. Таблетките могат да се дъвчат, смучат или поглъщат с малко течност.

Дневният прием осигурява (3 таблетки): Витамин С 129mg (21,5%**).

**РКП Референтни количества за дневен прием.

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното и рационално хранене. Деца под 18 години, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди употреба. Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Съхранение: Добре затворен на сухо и хладно място.