Био брашно от гроздови семки 300г

RAAB VITALFOOD GMBH

18.99лв

БиоВеганБез глутенБез лактоза

  • Описание

  • Допълнителна информация

Произведено от пресования шрот на обезмаслени гроздови семки. Пресованият шрот е продукт от нежно, студено пресовани семки от узряло на слънце грозде. Гроздето и гроздовите продукти съдържат олигомери проантоцианидини (OPC; 3,7g/100g брашно от гроздови семена). В допълнение, брашното от гроздови семки е богато на фибри. Raab Vitalfood използва само най-добрите суровини и контролира всички продукти за остатъци и обещаното съдържание на хранителни вещества.

Има хора, които се справят лесно в напрегнати ситуации. Но болшинството от нас дори не усещат как напрежението и негативните емоции постепенно проникват в съзнанието ни, обременявайки нормалното функциониране на организма.

А хората, чието кръвообращение не е достатъчно добро са най-лесните жертви на стреса.

Но как да се справим с този проблем ако нямаме достатъчно време за спорт, йога, медитация, забавления или контакти?

От векове се смята, че гроздето, подобно на меда, има лечебни свойства, тъй като активните му съставки проникват лесно в кръвта и бързо се усвояват от организма, като подобряват периферното кръвообращение и възстановяват изгубената активност на капилярите и кръвоносните съдове.

Благодарение на веществото проантоцианидин, съдържащо се в гроздето, в организма се изгражда устойчивост на стрес и сърдечно-съдови заболявания.

Пример за това са французите – едни от най-големите консуматори на червено вино и едни от най-здравите и позитивни нации в света.

Още по-полезни са гроздовите семки. Сухият им екстракт има многократно по-силно действие от витамин С и по-мощни противовъзпалителни качества от аспирина.

Начин на употреба: Като допълнение към смути, кисело мляко, кварк, мюсли, супи идесерти или като съставка за хляб, руло, пица или торта. Заменете около 10% конвенционално брашно с брашно от гроздови семки и опитайте лекия ядков вкус.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергийна стойност   1193 kJ/285 kcal
  Мазнини   2,2g
  - от които наситени мастни киселини   0,6g
  Въглехидрати   22g
  - от които захари   3g
  Белтъци   13g
  Сол   0,05g

Съхранение: Добре затворено, на сухо и хладно място. Поради технически причини нивото на запълване може да варира.