Био чай от лайка 20бр. x 1г

Alkaloid A.D.

4.69лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

Чист като утринна роса, със своя златисто-жълт цвят има магически ефект, който е най-осезаем рано сутрин или вечер.

Как най добре да използваме чая: За да увеличим усещането за релаксация, вместо една, сложете две чаени торбички в чашата, малко мед и само няколко капки лимонов сок.

Лайката е едно от най-старите лечебни средства, познати на хората. За нейна родина се смятат земите в Азия, но растението се разпространява много бързо и в останалите части на света благодарение на търговците и мореплавателите. Запазени са сведения, че древните гърци и римляните са използвали лайката при лечението на различни заболявания. Лекарите я смятали за универсално целебно средство и я прилагали почти при всички болести както външно - върху кожни рани като мехлем, така и вътрешно - под формата на чай или отвара. Почти всеки лекар в миналото установявал по някое ново свойство на лайката - при стомашни оплаквания, настинки, при проблеми със зъбите, главоболие и др.

Лайката е доста непретенциозно растение, което вирее при почти всякакви климатични условия. Лечебното растение е диворастящо и дори някои го смятат за плевел, тъй като обикновено израства между селскостопанските култури. Лайката е от семейство сложноцветни и е едногодишно растение.

Освен за чай лайката, особено когато е прясно набрана, често се използва в кулинарията като добавка към сладкиши, десерти, а понякога и към салати.

Съхранение: на сухо и хладно място.