Био каша пълнозърнеста с овес 225г

HOLLE BABY FOOD AG

5.59лв

Био

  • Описание

  • Допълнителна информация

Био каша със зърнени култури, подходяща за кърмачета и деца след 4-ия* месец. Съдържа глутен.

*Министерството на здравеопазването препоръчва изключително кърмене през първите 6 месеца. Ако решите да отбиете бебето по-рано, съставките са подходящи след 4-ия месец.

Приготвяне с мляко и вода (след 4-ия месец): Смесете 100мл пълномаслено мляко и 100мл вода и оставете да заври. Охладете до около 50°С. Изсипете течността в купа и бъркайки добавете 22г. био пълнозърнеста овесена каша(прибл. 5-6 с.л.). Оставете докато се сгъсти и охлади до температурата на тялото (около 37°С).

Приготвяне с храна за кърмачета(след 4-ия месец): Пригответе 170мл от избрана храна за кърмачета (според инструкциите). Охладете до около 50°С. Изсипете в купа и докато бъркате, прибавете 17г био пълнозърнеста овесена каша (прибл. 4-5 с.л.). Оставете докато се сгъсти и охлади до температурата на тялото (около 37°С).

Приготвяне без млечни продукти (след 4-ия месец): Преварете 180 мл вода и оставете да се охлади до около 50°С. Изсипете течността в купа и добавете бъркайки 22г. био пълнозърнеста овесена каша (прибл. 5-6 с.л.). Оставете докато се сгъсти и охлади до температурата на тялото (около 37°С).

Плодова овесена каша (след 4-тия месец): Преварете 70 мл вода и оставете да се охлади до около 50°С.Изсипете в купа и докато бъркате, прибавете 15г био пълнозърнеста овесена каша (прибл. 3-4 с.л.) и 75г пюре от плодове. Разбърква се с 1 чаена лъжичка растително олио за захранване и се оставя да се охлади до температурата на тялото (около 37°С).

Съвет: Kогато се използва прясно мляко препоръчваме добавянето на 2 с.л. плодов сок, богат на Витамин C, за да се подобри усвояването на желязо. Рецептите без млечни продукти не съдържат мазнини. За тези рецепти препоръчваме добавянето на 1-2 ч.л. рапично или слънчогледово олио.

Внимание: Mоля, следвайте инструкциите на приготвяне и съотношението на дозиране. За да запазите здравето на Вашето бебе, следвайте всички инструкции внимателно. Винаги приготвяйте прясна храна и не използвайте повторно остатъците. Не подгрявайте бебешка храна в микровълновата печка (има риск от изгаряне). Винаги проверявайте температурата преди да дадете кашата на Вашето бебе (около 37°С). Обръщайте специално внимание на устната хигиена на Вашето бебе, веднага след изникване на неговото или нейно първо зъбче. Преди употреба се препоръчва консултация с педиатър.

  Хранителни стойности   за 100g сух продукт
  Енергийна стойност   1655 kJ/393kcal
  Мазнини   6,4g
  - от които наситени мастни киселини   1,2g
  Въглехидрати   67,5g
  - от които захари1   1g
  - от които нишесте   61,8g
  Сол   0,01g
  Влакнини   7,7g
  Тиамин   1,374mg
  Белтъци   12,3g
  Хранителни стойности   за порция2 (при приготвяне с мляко и вода)
  Енергийна стойност   636 kJ/151 kcal
  Мазнини   5g
  - от които наситени мастни киселини   2,3g
  Въглехидрати   19,6g
  - от които захари1   4,9g
  - от които нишесте   13,6g
  Сол   0,115g
  Влакнини   1,7g
  Тиамин   0,339mg
  Белтъци   6g

1Съдържа естествени захари.

2Една опаковка съдържа приблизително 10 порции каша с мляко и вода, приготвена съгласно рецептата.

Може да се използва като млечна каша, каша без мляко, каша с плодове, като част от балансираното хранене. Лесна за приготвяне, без добавена захар1.

1 Съдържа естествени захари.

Различните варианти на подготовка имат различно хранително съдържание на порция.

Аналитичните стойности подлежат на обичайните колебания в естествените продукти.

Нивото на напълване може да варира поради технически причини.

Съхранение: На сухо и хладно място, далече от топлина. След отваряне използвайте в рамките на 3 седмици, като държите опаковката затворена.