Био пълнозърнеста каша с просо 225г

HOLLE BABY FOOD AG

5.79лв

БиоБез глутен

  • Описание

  • Допълнителна информация

Каша със зърнени култури, подходяща за кърмачета и деца след 5-ия месец. Без глутен. Лесна за приготвяне, без добавена захар.

Указание за употреба: Може да се използва като млечна каша, каша без мляко или каша с плодове, като част от балансираното хранене.

Приготвяне с мляко и вода (след 5-ия месец): Смесете 100 мл пълномаслено мляко и 100мл вода и оставете да заври. Охладете до около 50°С. Изсипете течността в купа и докато бъркате, прибавете 22g (5-6 с.л.) каша. Оставете докато се сгъсти и охлади до температурата на тялото (около 37°С).

Приготвяне с храна за кърмачета(след 5-ия месец): Пригответе 170 мл от избрана храна за кърмачета (според инструкциите). Охладете до около 50°С. Изсипете в купа и докато бъркате, прибавете 17 g (4-5 с.л.) каша. Оставете докато се сгъсти и охлади до температурата на тялото (около 37°С).

Приготвяне без млечни продукти (след 5-ия месец): Преварете 180 мл вода и оставете да се охлади до около 50°С. Изсипете течността в купа и докато бъркате, прибавете 22 g (5-6 с.л.) каша. Оставете докато се сгъсти и охлади до температурата на тялото (около 37°С).

Плодова овесена каша (след 5-тия месец): Преварете 70 мл вода и оставете да се охлади до около 50°С.Изсипете в купа и докато бъркате, прибавете 15g (3-4 с.л.) каша. Добавете и 75g пюрирани плодове. Сместа се разбърква с 1 ч.л. растително масло и оставете да се охлади до температурата на тялото (около 37°С).

Съвет: Kогато се използва прясно мляко препоръчваме добавянето на 2 с.л. плодов сок, богат на Витамин C, за да се подобри усвояването на желязо. Рецептите без млечни продукти не съдържат мазнини. За тези рецепти препоръчваме добавянето на 1-2 ч.л. рапично или слънчогледово масло.

Важно: Кърменето е най-доброто за Вашето бебе. Решението да отбиете бебето си преди навършена шест месечна възраст, трябва да се вземе с помощта и съвет от независим здравен специалист, в зависимост от индивидуалното развитие и нужди на бебето.

Внимание: Mоля, следвайте инструкциите на приготвяне и съотношението на дозиране. За да запазите здравето на Вашето бебе, следвайте всички инструкции внимателно. Винаги приготвяйте прясна храна и не използвайте повторно остатъците. Не подгрявайте бебешка храна в микровълновата печка (има риск от прегряване). Винаги проверявайте температурата преди да дадете кашата на Вашето бебе (около 37°С). Обръщайте специално внимание на устната хигиена на Вашето бебе, веднага след изникване на първото зъбче. Преди употреба се препоръчва консултация с педиатър.

  Хранителни стойности   за 100g сух продукт
  Енергийна стойност   1667 kJ/394 kcal
  Мазнини   3,9g
  - от които наситени мастни киселини   0,6g
  Въглехидрати   76g
  - от които захари1   0,7g
  Натрий   <0,005g
  Сол   <0,01g
  Влакнини   3,8g
  Тиамин   1,23mg
  Белтъци   12g
  Хранителни стойности   за порция2 (при приготвяне с мляко и вода)
  Енергийна стойност   635 kJ/151 kcal
  Мазнини   4,4g
  - от които наситени мастни киселини   2,6g
  Въглехидрати   21g
  - от които захари1   4,9g
  Натрий   0,05g
  Сол   0,11g
  Влакнини   0,9g
  Тиамин   0,31mg
  Белтъци   5,9g

1Съдържа естествени захари.

2Една опаковка съдържа приблизително 10 порции каша с мляко и вода, приготвена съгласно рецептата.

Може да се използва като млечна каша, каша без мляко, каша с плодове, като част от балансираното хранене. Лесна за приготвяне, без добавена захар1.

1 Съдържа естествени захари.

Различните варианти на подготовка имат различно хранително съдържание на порция.

Аналитичните стойности подлежат на обичайните колебания в естествените продукти.

Нивото на напълване може да варира поради технически причини.

Съхранение: на сухо и хладно място, далече от източници на топлина. След отваряне използвайте в рамките на 3 седмици, като държите опаковката затворена.