Balev Bio
Балев Био Маркет
best_seller

Био кисело мляко Хармоника 2% - 400г

БИО БЪЛГАРИЯ ООД

Балев Био Маркет
best_seller

2.19лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

Автентичен вкус

Първото, което грабва при киселото мляко Harmonica, е автентичният вкус – онзи приятен аромат, фина жилка на киселост и бледожълтия каймак, които бяхме започнали да забравяме. Причината за добрия вкус е, че се използват само прясно мляко и жива закваска (lactobacillus bulgaricus и streptococcus thermophilus). Следват се стриктно стъпките на традиционната българска технология, по която се е правело киселото мляко.

Млякото не се хомогенизира

За разлика от повечето други млека, млякото Хармоника не се хомогенизира. Това е един процес, в който с цел да се постигне хомогенна плътност на продукта, мазнината се разбива и не се усеща. Този процес променя естествената структура на млякото и по този начин затруднява организма. За това резултатът е приятната нехомогенна структура, с малки бучки масълце и изключително вкусен каймак.

Млякото е от био ферми

Млякото се доставя от семейни био-кравеферми в Троянския Балкан. Там животните се отглеждат по естествен за тях начин – никога не са вързани, през зелените сезони пасат в планината, а през зимата се хранят с чиста храна, произведена от самите фермери. Специалзирана цистерна кара суровото мляко от фермите до мандрата ни в Мало Бучино. Там екип от технолози и микробиолози го превръща в кисело мляко.

Пробиотик

Освен всеизвестните качества на киселото мляко – значително количество протеини, калций и калий – то има и рядкото ценно свойство на пробиотик. Тоест подобрява състоянието на чревната флора, помага на полезните бактерии при тяхната работа по храносмилането и пречистването на организма и подсилва имунната система, тъй като всъщност най-ефикасното средство срещу бактериите са други бактерии.

Пастьоризирано