Balev Bio
Балев Био Маркет

Био комбуча с джинджифил 500мл

BIOGROUPE

Балев Био Маркет

7.99лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

Карма Комбуча е 100% био напитка, газирана, жива и с ниско съдържание на захар. Пълна с ензими и пробиотици, хидратира и зарежда по всяко време на деня. Произведена чрез ферментация на вода и плодове с кефирни зърна, тази напитка има богата история в степите на Централна Азия и е добре известна с диетичните си предимства, благодарение на изобилието от добри бактерии и дрожди в нейния състав. Био комбуча с джинджифил на френската компания BIOGROUPE е естествено газирана освежаваща напитка с ниско съдържание на захар (само 10ккал на 100мл). Поглезете се с това просто удоволствие по всяко време на деня. Начин на употреба: Не разклащайте бутилката! Наличието на утайка в тази бутилка е знак за висококачествена комбуча.

Ползи за организма

Био комбуча с джинджифил е с деликатен аромат, благоприятства храносмилането, имунната система, богата е на витамини от групата В, антиоксиданти и глюкарова киселина. Стимулира имунната система, детоксикира, подобрява чернодробната функция, потиска апетита, като същевременно увеличава жизнения тонус и енергията. Био комбуча с джинджифил е непастьоризирана, създадена по традиционна рецепта, изпълнена с живот.

Какво е комбуча?

Комбуча е ферментирала чаена напитка, използвана повече от 2000 години. Произхожда от земите на Кавказ, естествено блестяща и богата на органични киселини. Комбуча е вид гъба, симбиотична колония от бактерии и дрожди, известна още и като SCOBY - Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast. Карма комбучата се "ражда" от два различни организма, потопени в сладък чай.

Ферментация на напитката

При производството на продукта има две ферментации. Първата дава на Карма Комбуча всички предимства и е систематично тествана. Чрез втората ферментация тя става естествено газирана. Тъй като Карма Комбуча е непастьоризирана и следователно жива, втората ферментация може да варира значително. Независимо от силата на мехурчетата, ползите от комбуча са еднакви. Най-общо казано културата се развива в чаена инфузия и чрез естествения процес на ферментация превръща захарта в органични киселини и въглероден диоксид. В случая на комбуча, дрождите и бактериите са изключително полезни, богати на ензими и пробиотици. Ферментацията на напитката е естествена и вероятно ще продължава да ферментира, ако бутилката не се охлажда. Следите от алкохол в Карма Камбуча са свързани с ферментацията, тъй като при всяка ферментация се произвежда алкохол. Въпреки това съдържанието на алкохол остава много ниско (под 0,5%). Затова Карма комбуча се счита за безалкохолна напитка.   Карма камбуча е натурална напитка, с ниско съдържание на захари и т.н. Въпреки това, бременността или растежа на децата са специфични за всеки. Ако имате съмнения, не се колебайте да се консултирате с Вашия лекар.
  Хранителни стойности  за 100ml
  Енергийна стойност  45kJ/11Kcal
  Мазнини  0g
  - от които наситени мастни киселини  0g
  Въглехидрати  2,5g
  - от които захари  2,5g
  Белтъци  0g
  Сол  0g
Съхранение: В хладилник, при температура от + 2 до + 6 °C. След отваряне консумирайте в рамките на 5 дни.

За КАРМА и BIOGROUPE

Според френската компания BIOGROUPE храната трябва да бъде нашето лекарство, а биологията - нашето бъдеще. Производител на иновативни и устойчиви органични напитки, Карма Комбуча е една от първите две продукови марки на BIOGROUPE, които се предлагат на френския и британския пазар в специализирани магазини за търговия на дребно. 100% от съставките, които използва компанията са сертифицирани като органични. Вкусовете са естествени, като не са позволени съставки като подобрители на вкуса, емулгатори и багрила, които са забранени от органичните разпоредби, а също така и от съставки от животински произход или соя.