Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био комбуча със зелен чай

Снимки

Био комбуча със зелен чай 500мл

Оставете коментар

Наличност: В наличност

6,99 лв.
Био

Подробности

Освежаваща и леко газирана био напитка със зелен чай. Утоляваща жаждата и в същото време ни дава нужната енергия за целия ден.

Произведена чрез ферментация на вода и плодове с кефирни зърна, тази напитка има богата история в степите на Централна Азия и е добре известна с диетичните си предимства, благодарение на изобилието от добри бактерии и дрожди в нейния състав.

Био комбуча със зелен чай на френската компания BIOGROUPE е естествено газирана освежаваща напитка с ниско съдържание на захар (само 10ккал на 100мл).

Ползи за организма


Био комбуча със зелен чай е много приятна на вкус, благоприятства храносмилането, имунната система, богата е на витамини от групата В, антиоксиданти и глюкарова киселина. Стимулира имунната система, детоксикира, подобрява чернодробната функция, потиска апетита, като същевременно увеличава жизнения тонус и енергията.

Био комбуча със зелен чай е непастьоризирана, създадена по традиционна рецепта, изпълнена с живот.

Какво е комбуча?


Комбуча е ферментирала чаена напитка, използвана повече от 2000 години. Произхожда от земите на Кавказ, естествено блестяща и богата на органични киселини.

Комбуча е вид гъба, симбиотична колония от бактерии и дрожди, известна още и като SCOBY - Symbiotic Colony of Bacteria and Yeast.
Карма комбучата се "ражда" от два различни организма, потопени в сладък чай.

Ферментация на напитката


При производството на продукта има две ферментации. Първата дава на Карма комбуча всички предимства и е систематично тествана. Чрез втората ферментация тя става естествено газирана. Тъй като Карма Комбуча е непастьоризирана и следователно жива, втората ферментация може да варира значително. Независимо от силата на мехурчетата, ползите от комбуча са еднакви. Най-общо казано културата се развива в чаена инфузия и чрез естествения процес на ферментация превръща захарта в органични киселини и въглероден диоксид. В случая на комбуча, дрождите и бактериите са изключително полезни, богати на ензими и пробиотици. Ферментацията на напитката е естествена и вероятно ще продължава да ферментира, ако бутилката не се охлажда.

Следите от алкохол в Карма Камбуча са свързани с ферментацията, тъй като при всяка ферментация се произвежда алкохол. Въпреки това съдържанието на алкохол остава много ниско (под 0,5%). Затова карма комбуча се счита за безалкохолна напитка.

  Хранителни стойности  за 100ml
  Енергийна стойност  45kJ/11Kcal
  Мазнини  0g
  - от които наситени мастни киселини  0g
  Въглехидрати  2,6g
  - от които захари  2,6g
  Белтъци  0g
  Сол  0g


Внимание: Не разклащайте бутилката! Наличието на утайка в тази бутилка, е знак за висококачествена комбуча.

Съхранение: На хладно място (+ 2/+ 6 °C)


За КАРМА и BIOGROUPE


Според френската компания BIOGROUPE храната трябва да бъде нашето лекарство, а биологията - нашето бъдеще. Производител на иновативни и устойчиви органични напитки, Карма Комбуча е една от първите две продукови марки на BIOGROUPE, които се предлагат на френския и британския пазар в специализирани магазини за търговия на дребно. 100% от съставките, които използва компанията са сертифицирани като органични. Вкусовете са естествени, като не са позволени съставки като подобрители на вкуса, емулгатори и багрила, които са забранени от органичните разпоредби, а също така и от съставки от животински произход или соя.

Допълнителна информация

Производител BIOGROUPE
Търговска марка KARMA
Съставки 100% Карма Комбуча* [зелен чай*(филтрирана вода + зелен чай Chun Mee* от региона Хубей), светла тръстикова захар* от Бразилия (трансформирана по време на ферментацията), комбуча култури* (бактерии и дрожди )].
*съставки от контролирано биологично производство
Комбуча може да съдържа следи от алкохол.
Продуктов № 170619
Нетно количество 500ml
Държава производител Франция
Страна на произход Франция

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био комбуча със зелен чай 500мл

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Цена
Качество