Био корен на хи шоу у (фо-ти) на прах 125г

Балев Био

14.99лв

  • Описание

  • Допълнителна информация

Коренът Хи Шоу У

Хи Шоу У e известно и като Фо-Ти. Научното му име е Polygonum multiflorum. На китайски език Хи Шоу У означава "Господин Хи с черна коса". Китайска легенда разказва за възрастен човек ”Господин Хи”, използвал Хи Шоу У като добавка и така запазил косата си черна, също запазил младежкия си вид и се наслаждавал на дълъг живот. Растението произхожда от Китай, но също така расте в Япония и Тайван. В китайската народна медицина коренът от Хи Шоу У е високо ценен, тъй като се смята, че възвръща младежката сила и тонус. За да се подсили благотворното му влияние, продуктът е приготвен чрез попарване на корена във вода от черен боб и след това е изсушен и смлян на прах.

Ползи за организма от Хи Шо У

Защитава клетките и спомага за дълголетие

През последните десетилетия научните изследвания върху свойствата, състава и ползите на Хи Шоу У потвърдиха, че растението стимулира организма да произвежда много вещества, които спомагат за продължителността на живота, включително SOD (супероксид дисмутация) - най-мощният антиоксидант в човешкото тяло. SOD е важна антиоксидантна защита в почти всички живи клетки, изложени на кислород. Антиоксидантите са субстанции, които се борят със свободните радикали, забавят стареенето и помагат за предотвратяване възникването на много от заболяванията.

Повишава либидото и сексуалното здраве

В легендата за възрастния човек ”Господин Хи” се споменава и, че Хи Шоу У е мощен афродизиак, който стимулира и хармонизира функцията на надбъбречната жлеза и насърчава общия баланс на ендокринната система. В китайската медицина Хи Шоу У спомага за "жизненоважна същност", което се отнася до първичната енергия, която подхранва нашата сексуалност и стремеж. Има и допълнителна полза за хармонизиране, балансиране и в крайна сметка успокояване на нервната система, което прави Хи Шоу У отлично средство за тези, които са изправени пред високи нива на стрес.

Грижи се за кръвообръщението

Богат на желязо и цинк, два трудни за получаване основни минерали, Хи Шоу У подобрява циркулацията на кръвта. В растението има редица съединения, които спомагат кръвообращението, укрепват мембраните на червените кръвни клетки и стимулират хематопоетичните стволови клетки, генериращи кръв. Хи Шоу У или Фо-Ти защитава и спомага за поддържане на структурната цялост на черния дроб, подобрява мозъчната функция и паметта, а също и подобрява функционирането на имунната система.

Растеж и подмладяване на косата

Има много доклади и клинични изследвания, които демонстрират забележителна способност на Хи Шоу У да стопира загубата на коса и да спомогне за възстановяване на цвета на косата от вече посивяла коса. Това се дължи на веществата с подчертан хармонизиращ ефект върху ендокринната система и високото съдържание на цинк, които имат тенденция да имат благоприятно въздействие върху растежа и възстановяването на косата.

Психо-духовни и интуитивно подобряващи свойства

Може би най-впечатляващото от всички ползи и свойства на Хи Шоу У са неговите свойства върху нашето духовно осъзнаване и по-високо психическо функциониране. В допълнение към силния си подмладяващ ефект, Хи Шоу У помага и стимулира интуитивните ни способности. Хората, които използват Хи Шоу У често забелязват ясно увеличаване към желание за творчеството, изпитват вдъхновение, което го прави важна билка за артисти, медитатори или всеки, който се стреми да разшири своя артистизъм и потенциал.

Препоръка за употреба: Приемайте 2-4 грама дневно, разпределени в два приема (4 грама се равняват на 1 ч.л.) за предпочитане сутрин. Може да пиете като чай, като разтворите праха в топла вода, или да добавите към сок, шейк, пудинг.

Противопоказания: Продуктът не се препоръчва на бременни и кърмещи жени, както и при проблеми с нервната система.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергия   1287 KJ/306 Kcal
  Мазнини   1,17g
  - от които наситени мастни киселини   0,45g
  Въглехидрати   56,32g
  - от които захари   5,59g
  Белтъци   6,81g
  Сол*   0,61g
  Влакнини   21,26g

*Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в продукта натрий.

Съхранение: На сухо и хладно място.