Био котешки нокът на прах 125г

Балев Био

11.99лв

  • Описание

  • Допълнителна информация

Котешки нокът (Uncaria tomentosa) е тропическа лоза, която расте в дъждовните гори на Южна Америка. Растението получава името си от малките листенца в основата, които приличат на котешки нокти.

Котешки нокът и за какво е полезен той

• Съвременните клинични проучвания сочат, че екстрактът от котешки нокът е изключително мощен имуностимулант, спомага за отпускане на гладките мускули (като червата), разширява кръвоносните съдове и по този начин понижава кръвното налягане и действа диуретично.

• Широко известни са и уникалните антиоксидантни свойства на котешкия нокът, благодарение на които ефикасно извежда излишните свободни радикали от организма. Както знаем, излишъкът от свободни радикали може да доведе до развитие на сърдечно-съдови заболявания, рак и други сериозни здравословни проблеми. Антиоксидантите спомагат за неутрализирането на свободните радикали и намаляват щетите, които те могат да причинят.

• Според някои теории, концентрираният екстракт от котешки нокът притежава способността да унищожава туморните клетки!

• Установено е, че котешкият нокът е ефективен срещу някои от симптомите на остеоартрит. Билката значително облекчава болките в коляното, без да води до странични ефекти.

• Котешкият нокът спомага за намаляване на възпалението при ревамтоиден артрит. Намалява подуването и болката в засегнатите стави.

Начин на употреба: За възрастни – 1 ч.л. от билката (ситно смляна) кисне 10 минути в 500мл гореща вода. Запарката се прецежда и се пие 3 пъти дневно по 1 винена чаша преди хранене; Деца на 2-3 години: ⅛ до ¼ от средната доза за възрастни; Деца на 3-6 години: ¼ до ⅖ от средната доза за възрастни; Деца на 7-12 години: ⅖ до ⅔ от средната доза за възрастни; Юноши: ⅔ от средната доза за възрастни до цяла доза.

Забележка: Билката котешки нокът не се препоръчва при бременност, склонност към кръвоизливи (включително скоро преди и след тежки операции), рязко спадане на кръвното налягане, както и при напреднали чернодробни заболявания. Не бива да се прилага при напреднали тумори като единствено средство за лечение, а само като допълнително и то под контрола на специалист. Новородени и кърмачета – само по лекарско предписание!

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергия   1061 kJ/256 Kcal
  Мазнини   1,23g
  - от които наситени мастни киселини   0,6g
  Въглехидрати   30,98g
  - от които захари   2,46g
  Белтъци   3,63g
  Сол*   0,04g
  Влакнини   53,34g

*Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в продукта натрий.

Съхранение: На сухо и хладно място.