Био краставици Моравско село

Моравско село

9.99лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

Произход

Био краставици

Краставицата – този толкова познат и разпространен зеленчук, всъщност крие куп полезни вещества. Краставицата е култивирана в Индия преди около 3000 години. Предполага се, че е пренесена в Европа от Александър Македонски. Днес краставици се отглеждат почти в целия свят, като най-популярни са в Европа и Северна Америка.

Полезни качества на краставиците

Защитават мозъка Съдържащият се в краставиците флаванол има противовъзпалителни свойства, които са много важни за доброто функциониране на мозъка. Грижат за добрата памет и защитават клетките от стареене.

Био краставици

Изобилие от витамини Краставиците са много богати на витамини А, В1, В6, С, K и фолат. По този начин подсилват имунната система и зареждат с енергия. Хидратация на организма Тялото се хидратира много по-добре, когато получава необходимата вода чрез храната. Краставицата съдържа 95% вода. Какъв по-подходящ начин от този?! Помага в борбата с килограмите Краставиците са ниското си съдържание на калории и са идеална храна за хора, които спазват диети. Високото съдържание на вода и фибри в краставиците са много ефективни в изхвърлянето на токсините. За по-свеж дъх Искате да елеменирате лошия дъх в устата? Притиснете парче краставица към небцето за 30-40 секунди – това ще ви помогне да се отървете от бактериите, причиняващи неприятната миризма. Грижа за външния вид

Грижа за външния вид

Ако искате да се отървете от попухналите очи и торбичките, то две студени кръгчета краставица ще свършат това. Просто ги поставете на очите за около 10 минути. Краставиците, също съдържат минерали, които са важни за добрия вид на косата и ноктите. Срещу диабет, намаляване на холестерола и контролиране на кръвното налягане Сокът от краставици съдържа хормон, който е необходим на клетките на панкреаса за производството на инсулин. Той е от полза за страдащите от диабет. Изследванията показват, че стеролите в краставиците могат да помогнат в редуцирането на нивата на холестерол. Краставиците също съдържат магнезий, фибри и калий, което подпомага ефективно поддържането на по-добри нива на кръвното налягане. Това прави краставиците добра храна, както за хора с високо, така и за хора с ниско кръвно налягане.