Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био краве сирене Хармоника

Снимки

Био краве сирене Хармоника 400г

Оставете коментар

Наличност: В наличност

9,69 лв.
БиоБез глутенБез ГМО

Подробности

Сиренето се прави с прецизност и чистота, с натурално прясно пълномаслено мляко и без да му се отнемат каквито и да било съставки. Така то придобива специфичен вкус, който зависи не само от продължителността на зреене, но и от това в кой сезон е доено млякото, тъй като пашата на животните е различна през годината. Добрата хигиена на доене също е от значение, тъй като това гарантира запазване на чистия аромат на млякото.

Използват се традиционните български култури Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus за закваската, а това му добавя и пробиотични свойства.

Как се прави


През пролетта и лятото (април-септември) цветята и билките, които основно съставят менюто на нашите крави, започват да цъфтят по пасищата на Балкана. Естествените багри в прясната растителност правят млякото по-жълто, което се отразява и на цвета на сиренето. Ароматът на тревите пък придава деликатен аромат на планински ливади.

Есенно-зимният период (октомври-март) е сезонът, в който животните се дохранват в обора с хубава, богата храна. Вследствие на това маслеността на млякото се повишава, а оттам и вкусът става по-плътен, а консистенциятя – по-мека и кремообразна Сиренето мени и цвета си – за разлика от лятното, сега то е по-светло, тъй като багрите в зимната храна не са в такова изобилие.

Пастьоризацията на млякото е при температура 68-72°C.

  Хранителни стойности  за 100g
  Енергийна стойност  262 kcal / 1088 kJ
  Мазнини  24g
  Въглехидрати  3,4g
  Белтъци  14,9g
  Сол  2,2g

Допълнителна информация

Производител БИО БЪЛГАРИЯ ООД
Търговска марка HARMONICA
Съставки Биологично сертифицирано краве мляко, сирищна мая, закваска, регулатор на киселинността - калциев хлорид, сол. Известно е, но да припомним – сиренето съдържа огромни количества протеини, също така много полезните мастни киселини, които са характерни за млякото на пасищните крави.
Продуктов № 020022
Нетно количество 400g
Държава производител България

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био краве сирене Хармоника 400г

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена