Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био лавандулов мед

Снимки

Био лавандулов мед 350г

Оставете коментар

Наличност: В наличност

11,99 лв.
Био

Подробности

Аромат: леко интензивен с деликатен цветен аромат на лавандула.

Цвят: чист кехлибар с червеникави нюанси.

Вкус: средно сладък с флорални нотки, понякога с цитрусов послевкус.

Текстура: бавна кристализация, започваща от долу и издигаща се във формата.

Лавандуловия мед е невероятено вкусово изживяване с деликатен аромат. Той е уникална съвкупност от витамини, минерали, антиоксиданти, ензими и аминокиселини. Истинският мед е направен от нектар на лавандула – диви ниски храсти със сини, виолетови или лилави цветове, които растат около кошерите през Юли и Август. Пчелите я обожават. За любителите на пчелите и меда, резултата от любовта на пчелите и лавандулата е сладък – перфектното съчетание на двете неща, които обичаме – мед и лавандула. Този вид мед е деликатно разтилащ се върху хляб, бисквити, палачинки, гофрети и вафли – удоволствие на закуска, което ще ви релаксира и започне деня ви перфектно.

Състав на БИО меда от Лавандула на BioHoney


Захари Меда съдържа 3 типа захар: фруктоза (продова захар), глюкоза (гроздова захар) и захароза (обикновена захар). Съотношението межу тях зависи от източника на нектар и ензима инвертаза отделян от слюнчестата жлеза на пчелата, която разгражда сложните захари на прости.

Витамини
Витамините в меда са витамин C и някои комплексни витамини B (рибофлавин, пантотенова киселина, пиридоксин, биотин, никотинова киселина).

Минерали
Меда съдържа повечето от минералите: калий, хлор, сяра, магнезий, калций, желязо, манган, натрий, фосфор, силиций и мед. Всички тези вещества правят меда толкова полезен за човешка консумация. По-тъмните видове мед са по-богати на минерали, отколкото по-светлите.

Протеини
Тъй като протеините са особено важна съставна част от растенията, протеините се съдържат и в меда в резултат на преработеният нектар и цветен прашец. Те могат да бъдат под формата на прости съединения или под формата на много сложни химични съединения.

Киселини
Органичните киселини също влизат в състава на меда, в малки количества: най- често ябълкова, оксалова, винена, млечна, мравчена, лимонена ки др.

Етерични масла
Маслата в меда са изключително важни, понеже те придават характерният му аромат, но е важно да се знае, че маслата са термично нестабилни и бързо могат да се изпарят при нагряване на меда.

Свойства и характелистики на лавандуловия мед


Антисептични и антибактериални свойства
Антисептичният и антибактериален ефекти на меда се дължат на неговото съдържание на водороден прекис, което се получава естествено чрез взаимодействие между глюкозата и ензима, секретиран от пчелите. Лавандуловият мед не само възпрепятства растежа на бактериите, но и разрушава патогенните бактерии.

Намалява депресията
Лавандуловият мед съдържа основната аминокиселина на нашето тяло - тирозин. Това го прави много полезен за лечение на депресия, тревожност и хронична умора.

Облекчава напрежението и болката
Някои биологично активни съединения на лавандула се прехвърлят в меда чрез нектара и по този начин дават ефект, подобен на този на други лавандулови препарати - антиспазматични ефекти, намаляват нервното напрежение, предизвикват отпускане и спокойствие.

Противогъбични свойства
Лавандуловият мед съдържа съединения, отговорни за неговите противогъбични свойства. Медът подтиска растежа и разпространението на гъби естествено и ефективно.

Страхотен за здравето на кожата
Благодарение на антибактериалното и успокояващо действие, лавандуловият мед е много полезен за кожата, намалява акне и черни точки, успокоява зачервяване и дразнене, като придава на кожата естествен блясък.

Полезен за респираторни инфекции, кашлица и настинки
Антибактериалното действие на меда от лавандула помага за намаляване на бактериите, което допринася за спиране на развитието на инфекции на дихателните пътища като настинка, грип и др.

Високи антиоксидантни свойства
В лавандула се откриват големи количества флавоноиди и фенолни съединения: нараненин и лутеолин, високи нива на галковата киселина и кофеиновата киселина. Галковата киселина има способността да убива раковите клетки без да навреди на здравите.

Допълнителна информация

Производител Пастили ООД
Търговска марка BioHoney
Продуктов № 130218
Нетно количество 350g

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био лавандулов мед 350г

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Цена
Качество

Други продукти, от които може да се интересувате