Balev Bio
Балев Био Маркет

Био лимони - Италия

Италия

Балев Био Маркет

12.99лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

Био лимони Произходът на лимона не е напълно уточнен, но се счита, че за първи път лимоновите дървета растат в Индия, северен Мианмар и Китай. Лимоните стават популярни в Европа през 1 век от н.е., в Римската империя, но в началото не са били широко култивирани и използвани. По-късно лимонът достига Америка чрез испанската колонизация на Новия свят. Сокът на лимона съдържа между 5% и 6% лимонена киселина, придаваща силен кисел вкус. Лимоновият сок притежава и специфичен аромат, ценен при приготовлението на напитки или като подправка на редица ястия.


За какво са полезни лимоните

Био лимони Настинка и грип Лимоните са богати на витамин С и флавоноиди, които се борят с инфекциите в организма. Също така подсилват имунитета. Прочистване на червата Горчивият вкус на лимоните увеличава перисталтиката на червата, което спомага за изхвърляне на токсините от организма и подобряване на тяхната работа. Добавете сока на един лимон в чаша топла вода и я изпийте сутрин на гладно. Можете да разтворите в течността и малко мед. Нервна система и мозък Съдържащият се в кората на лимона флавоноид тангеретин помага ефективно в борбата с болестта на Паркинсон и някои заболявания на нервната система. Баланс на химичните реакции Възстановява равновесието на ph в организма. Колкото и да е странно киселият лимон има алкален характер. Детоксикация на черния дроб Консумацията на пресен сок от лимон пречиства черния дроб. Пийте на гладно сутрин с малко вода. Алергии - лимоните съдържат фитонутриента Хесперетин, за който е доказано, че облекчава симптомите на алергия. Проблеми с очите Витамин Р, рутин, подобрява състоянието при очни проблеми. Противовирусна дейност Терпените в лимона имат благоприятен ефект не само срещу грип и настинка, но и срещу други вируси. Диабет Хесперетинът понижава нивото на кръвната захар, ако то е високо. Полезна съставка за диабетиците. Камъни в бъбреците и жлъчката Лимонената киселина в лимоновия сок спомага за разтварянето на камъните в жлъчката и бъбреците, а също така намалява риска от образуването им. Против стареене Витамин С е активен антиоксидант и спомага за неутрализиране на свободните радикали в организма, които са свързани със стареенето.


За добър старт на деня

Био лимони Лесен начин без много усилия. Пийте всяка сутрин една чаша вода смесена нън сока на половин лимон. Изглежда елементарно, но ефектът е гарантиран. Начинът, по който започва денят, е изключително важен за цялостния ни жизнен тонус чак до вечерта. Първото нещо, което правим след ставане от сън, е от голямо значение за целия ден. Това се отразява върху резистентността на организма срещу различни болести и вируси. Започнете деня си с чаша топла вода и сока от половин лимон. Това е толкова лесно, а ползите са прекалено благоприятни, за да ги игнорирате...


10 ползи от пиене на топла вода с лимон всяка сутрин