Био лющено конопено семе 250г

Балев Био

13.99лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

Конопът е едно от най-старите култивирани растения в света и е богат на ценни съставки. Среща се почти навсякъде на планетата. По природа конопът е био, тъй като не се нуждае от торове, химикали и пестициди.

Конопените семена са популярна здравословна храна, тъй като са много богати на хранителни вещества, като Омега мастни киселини, аминокиселини и минерали. Около 35% от конопеното семе се състои от мазнини. Мазнината в конопеното семе съдържа 80% есенциални (незаменими) мастни киселини, линолеинова киселина (ЛК/LA, 50-70%), алфа-линолеинова киселина (АЛК/ALA, 15–25%) и гама-линолеинова киселина (ГЛК/GLA, 1–6%). Съотношението от линолеинова киселина и алфа-линолеинова киселина в конопените мазнини може да задоволи напълно нуждите ни от есенциални мастни киселини. И пълният протеин, и есенциалните мазнини, съдържащи се в конопените семена, са в идеални съотношения за човешкото хранене. 65% от протеиновото съдържание е във вид на глобулин едестин, който може да се усвоява от тялото в суров вид.

Конопените семена са идеалната храна за хора, които приемат малко количество есенциални мастни киселини и за спортисти. Те са единствените ядивни семена, съдържащи гама-линолеинова киселина, а също така са високо хранителен протеин.

Указание за употреба: Консумирайте самостоятелно като здравословна закуска или като добавка към мюсли, шейк, кисело мляко и салати. Вкусът на конопеното семе е неутрален, леко орехов, така че се комбинира добре както със солени, така и със сладки храни. Може да се добави и в печива.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергия   2592 KJ/619 Kcal
  Мазнини   51,53g
  - от които наситени мастни киселини   4,89g
  Въглехидрати   4,68g
  - от които захари   2,16g
  Белтъци   30,78g
  Сол   0,34g
  Влакнини   6,81g

Съхранение: На сухо и прохладно място.