Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био мака корен на прах

Снимки

Био мака корен на прах 125г

Оставете коментар

Наличност: В наличност

6,49 лв.
Био мака корен на прах

Подробности

Маката e растение което расте в Боливия и Перу. Известна е предимно като перуанска мака. Расте по високите планини и само при студени условия, в по-бедна почва. Хипокотилите (Hypocotyls) са едни от основните съставки на естествено израсналия и органичен корен в планинските области. Съдържанието им е значително по-ниско в растенията, отглеждани в парници или топли места. Има значителна разлика в съдържанието на съставката, както и на други вещества при мака, отглеждана в други области на Андите и в диворастящата, органична мака.

Хората я ценят заради корена, който може да бъде използван като зеленчук или лечебно растение. Мака коренът е богат на въглехидрати и протеин - съдържа 60% въглехидрати, 10% белтък, 8,5% хранителни фибри и 2,2% мазнини. Съдържа също уридин, ябълчна киселина, бензоил дериват, гликосинолати и др. Изсушеният мака корен е богат на алкалоиди и есенциални минерали (селен, калций, магнезий, желязо), мастни киселини, включително линолеинови, палмитинови, олеинови киселини и 19 аминокиселини, полизахариди и др.

Мака се отглежда и консумира от южноамериканците от хиляди години. Има възстановяващ ефект при мъже и жени на средна и напреднала възраст. Южноамериканците използват корена за увеличаване на енергията, за облекчаване на физическата и психическата умора, за обогатяване на храната. Мака може да помогне при проблеми свързани със застаряването, остеопороза или анемия. Мака е добре известна и като "билковата виагра". Това се дължи на високата концентрация на протеини и други жизненоважни хранителни вещества. Поради това, в района на Андите на мака се гледа като на магичен "символ на младостта".

Мака коренът е богат на въглехидрати и белтъци - съдържа 60% въглехидрати, 10% белтъци, 8,5% хранителни фибри и 2,2% мазнини. Съдържа също уридин, ябълчна киселина, бензоил дериват, гликосинолати и др. Изсушеният мака корен е богат на алкалоиди и есенциални минерали (селен, калций, магнезий, желязо), мастни киселини, включително линолеинови, палмитинови, олеинови киселини и 19 аминокиселини, полизахариди и др. Тя може да засили имунната система, да повиши способността на мозъка и да подобри телесните функции. Има възстановяващ ефект при мъже и жени на средна и напреднала възраст. Мака е добре известна и като "билковата виагра". Това се дължи на високата концетрация на белтъци и други жизненоважни хранителни вещества. Поради това, в района на Андите на мака се гледа като на магичен "символ на младостта".

Предложение за употреба: от ½ до 2 ч.л. на ден. Започнете с доза наполовина (¼ ч.л.) и постепенно увеличавайте. Най-лесният начин е да разтворите в сок, шейк или кисело мляко. Може да добавите и в мюсли, сурови или печени десерти.

Противопоказания: Не приемайте продукта, ако имате заболявания на щитовидната жлеза.

  Хранителни стойности  за 100g
  Енергия  1361 KJ/325 Kcal
  Мазнини  3,6g
  - от които наситени мастни киселини  0g
  Въглехидрати  71,4g
  - от които захари  32,1g
  Белтъци  14,3g
  Сол*  0,05g
  Влакнини  7,1g
*Съдържанието на сол се дължи изключително на наличието на естествено съдържащ се в продукта натрий.

Съхранение: На сухо и хладно място.

Допълнителна информация

Производител Балев Био
Съставки От контролирано био производство
Продуктов № 270985
Нетно количество 125g
Държава производител Великобритания
Страна на произход Перу

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био мака корен на прах 125г

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена

Други продукти, от които може да се интересувате