Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био мандарини

Снимки

Био мандарини - Испания

Оставете коментар

Наличност: Не е налично

7,49 лв.
Био

Подробности

Произход и информация


Мандарините произхождат от Югоизточна Азия (Китай и Виетнам). В Европа е позната едва от началото на 19 в. Наречена е на името на китайските мандарини (висши сановници), които са били големи ценители на този плод.

Мандарините са едни от най-безценните представители на семейство цитрусови, защото освен големи количества витамин С, те съдържат и голям запас от витамин D, който има антирахитно действие, както и витамин К, който осигурява еластичността на кръвоносните съдове. Нейният състав я превръща в полезно средство срещу редица заболявания.

Ползи от консумирането на Мандарини


За лечение на астма и бронхити
Мандарините се използват при лечението на астма и бронхити.Те са богати на феноликова аминокиселина (синефрин), която е прекрасно лечебно средство срещу отоци.

Полезни при бременност
Мандарините са много полезни за бременни жени бебетата. Те са богати и на витамин В-комплекс. Той помага при формирането на невралната тръба и сформирането на червени кръвни клетки при бебетата. Често недостигът на тези витамини или фолиева киселина, особено при бременни жени, води до раждане на бебета с изключително ниско тегло или до дефекти на невралната тръба.

Помагат на сърцето
Високото съдържание на витамин С и В6 в мандарините, оказва положителното влияние върху работата на сърцето.
Една мандарина ни набавя малко над половината нужен дневен прием на витамин С.

Подобряват холестерола
Антиоксидантите в мандарините намаляват нивата на лошия холестерол. Свободните радикали окисляват холестерола, като по този начин го задържат в артериите. Така движението на кръвта се забавя. В следствие на това се повишава рискът от високо кръвно налягане, мозъчен инсулт и сърдечни заболявания.

Регулират кръвното налягане
Мандарините се препоръчват за хора, имащи проблеми с кръвното налягане. Те са богати на калий и в същото време бедни на натрий, мандарините са чудесен естествен регулатор на кръвното налягане.

За по-здрава коса и кожа
Достатъчният прием на витамин С има благоприятен ефект и върху здравето на косата и кожата. Мандарините съдържат и известно количество витамин А, за който се знае, че поддържа косата хидратирана.

Допълнителна информация

Производител Испания
Продуктов № 010661
Нетно количество 1kg

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био мандарини - Испания

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена