Balev Bio
Балев Био Маркет

Био маслиново масло екстра върджин Каламата (ЗНП)* 250мл

Elgea

Балев Био Маркет

15.99лв

Био маслиново масло екстра върджин Каламата (ЗНП)* *Защитено наименование за произход. Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

Най-висока категория маслиново масло, получено директно от маслини само с механични средства. Произведено само от маслини от контролирано биологично земеделие. Произведено от 1 сорт маслини: Koroneiki.
  Хранителни стойности  за 100ml продукт
  Енергийна стойност  3460 kJ/ 827
  Мазнини  94g
  - от които наситени мастни киселини  14g
  Въглехидрати  0g
  - от които захари  0g
  Белтъци  0g
  Сол  0g
Съхранение: На тъмно и прохладно място, далече от топлина и светлина. Да не се съхранява в хладилник. Продуктът може да стане мътен при температура под +8°С, но ще се избистри отново при стайна температура.
Сорта коронейки се отглежда в южен Пелопонес, около Каламата и Мани. Представете си чистата и неподправена земя с горди хълмове, високи над 200м, с изглед към Месинския залив. Това е рядко и ограничено производство на зехтин, чиято комплексност едва ли може да се обясни с думи, въпреки че може да бъде преживяно чрез сетивата. Освен, че зехтина има плодов привкус и фин пиперлив завършек, той е известен и с това че регионът, от който се произвежда е биологично сертифициран. Всичко това благодарение на идеалните (и в действителнст уникални за света) географски и перфектни микроклиматични условия, спомагат да се създаде най-добрият зехтин: Био студено пресован зехтин Каламата P.D.O. Всяка бутилка е индивидуално номерирана и има логото на Европейския съюз за ЗНП (защитено наименование за произход). Производството е според европейските стандарти за качество: EN ISO 22000:2005 и IFS. Зехтинът печели златен медал на конкурса на 14-тите международни дегустации ПРОДЕКСПО през 2012 в Москва.