Balev Bio
Балев Био Маркет

Био маслиново масло екстра върджин 500мл

A.C.U AEGHION S.A.

Балев Био Маркет

10.99лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

Най-висока категория маслиново масло, получено директно от маслини само с механични средства. Произведено само от маслини от контролирано биологично земеделие.

Маслиново масло

Под слънцето огряващо Средиземноморието се простират обширни маслинови гори. По клоните на дърветата им зреят чудесни плодове, чийто сок хората наричат “течното злато”, защото някога маслиновото масло, се ползвало като платежно средство. Маслиновото масло е доказано полезен за организма.

Екстра върджин маслиново масло

Екстра върджин е нерафинирано масло и е най-качественият вид маслиново масло. Получава са при механичното пресоване на маслини, в резултат на първото студено извличане при температура не по-висока от 27ºC. Маслиновото дърво пък се отглежда по най-високите стандарти, като същевременно е подложено на постоянна проверка на качеството. Има много конкретни стандарти, които маслиновото масло трябва да покрие, за да се нарича "екстра върджин". Заради начина, по който се прави, то запазва по-наситен вкус на маслини, а също е важно да се знае, че е по-слабо киселинно от обикновенните маслинови масла. Съдържа не повече от 1% киселинност. Екстра върджин маслиновото масло съдържа повече витамини и минерали. Счита се за нерафинирано масло, тъй като не се обработва с химикали, нито съставът му е променян чрез топлинна обработка.

Ползи от маслиновото масло

✔ Използването на маслиново масло има благоприятно действие за сърцето, поради съдържанието на мононенаситени мазнини. ✔ Счита се, че ежедневната употреба на маслиново масло спомага за понижаване на кръвното налягане. ✔ Допринася за регулирането на холестерола. ✔ Маслиновото масло е основна съставка на много козметични продукти, поради способността си да хидратира, омекотява и заздравява кожата Био маслиновото масло екстра върджин на Farmers Union е с приятен плодов аромат и гладка текстура.
  Хранителни стойности  за 100ml
  Енергийна стойност  824kcal/3389kJ
  Мазнини  91,6g
  - от които наситени мастни киселини  12,8g
  - мононенаситени мастни киселини  70,5g
  - полиненаситени мастни киселини  8,3g
  Въглехидрати  0g
  - от които захари  0g
  Белтъци  0g
  Сол  0g
Съхранение: Да се съхранява на сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина. Да не се съхранява в хладилник. Продуктът може да стане мътен при по-ниски температури, но това не намалява качествата му.