Balev Bio
Балев Био Маркет

Био маслиново масло екстра върджин 250мл

Elgea

Балев Био Маркет

14.99лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

Най-висока категория маслиново масло, получено директно от маслини само с механични средства. Произведено само от маслини от контролирано биологично земеделие. Произведено от 1 сорт маслини: Koroneiki. Маслините достигнали древна Елада още през бронзовата епоха. Древните гърци използвали каменни преси и глинени ведра, за да извличат от тях висококачествения захтин, с който са известни в цял свят. Осъвременен, но на същия механичен принцип е и методът, който използват в Elgea, за да добият биологично чист зехтин. Студено пресован, от вкусния сорт маслини коронейки, отгледани в перфектен микроклимат. Букет от аромати и вкусове, които трудно могат да се опишат - могат само да усетят със сетивата.
  Хранителни стойности  за 100ml продукт
  Енергия  3460 kJ/ 827
  Мазнини  94g
  - от които наситени киселини  14g
  Въглехидрати  0g
  - от които захари  0g
  Белтъци  0g
  Сол  0g
Съхранение: На тъмно и прохладно място, далече от топлина и светлина. Да не се съхранява в хладилник. Продуктът може да стане мътен при температура под +8°С, но ще се избистри отново при стайна температура.
Чистият и студено пресован зехтин се произвежда изцяло от маслини Коронейки, само чрез механични методи. Има златист цвят, с аромат на прясно окосена трева и леко горчив плодов вкус. Класически гръцки сорт, страхотeн както за дресинг към салати, така и както ключов елемент за всяка средиземноморска рецепта. Произвежда се според европейските стандарти за качество: EN ISO 22000:2005 и IFS. Печели златен медал на конкурса на 14-тите международни дегустации ПРОДЕКСПО през 2012 в Москва.