Био масло от черен кимион 50мл

BIOPRAEP HANDELS GMBH

15.99лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Въпреки името си, черният кимион няма общо с добре познатата ни подправка кимион. Маслото, което се извлича от черните семенца на растението Nigella Sativa, действа антивирусно, противовъзпалително и обезболяващо и е най-подходящата природна профилактика в сезона на настинките. Страхотен стимулант за имунната система, нашето масло от черен кимион идва от Египет, където е известно като „течното злато на фараоните“.

С високо съдържание на полиненаситена линолова киселина, която не може да се синтезира в организма, тя допринася за мембранния метаболизъм на човешките клетки.

Черният кимион има историческа репутация на „лек за всички болести“.

Известен като силен имуностимулант със много здравословни свойства, правещи го приложимо при различни проблеми. Над 100 активни компонента в състава на маслото. При редовна употреба оказват благоприятни ефекти при заболявания като астма, бронхити, алергии, псориазис, екземи, и др кожни болести, а също акне, косопад, стомашночревни проблеми, ревматизъм, артрит, диабет, грип и др.

Аюрведа използва неговата горчива, топла и стимулираща природа в лечението на диария, хемороиди, кашлица, треска, отпадналост и т.н. Освен това има обезболяващо, температуропонижаващо, антиоксидантно, антипаразитно, антибактериално, антитуморно и съдоразширяващо действие, понижава кръвната захар, бързо заздравява рани, помага при безсъние, намалява нервното напрежение , въздейства на тимуса, стимулира производството на костен мозък, повишава тонуса и сексуалната активност, способства за увеличаване на кърмата след раждане.

Предназначение: допринася за нормалната дейност на имунната система. Подпомага нормалната метаболитна функция и поддържането на балансирани нива на холестерол и кръвна захар.

Дневният прием осигурява (75 капки): 3.000mg масло от черен кимион, 1.760mg полиненаситени мастни киселини, от които 1.700mg линолова и линоленова киселини, 468mg наситени мастни киселини.

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Деца под 18 години, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди употреба. Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Съхранение: на сухо място, далече от източници на топлина.