Био мисо рамен в чаша инстантен класически 85г

Fabulous Foods

7.59лв

БиоБез глутен
  • Описание

  • Допълнителна информация

Без глутен.

Време за приготвяне: 3 минути.

Начин на приготвяне: Отворете и изсипете съдържанието на опаковката с мисо. Добавете вряла вода до маркировката (320ml). Разбъркайте и изчакайте 3 минути. Разбъркайте отново и поръсете със съдържанието на двете сашета. Насладете се!

  Хранителни стойности   в 100g
  Енергия   272kJ/ 65kcal
  Мазнини   0,7g
  - от които наситени мастни киселини   0,1g
  Въглехидрати   11g
  - от които захари   0,5g
  Белтъци   2,5g
  Сол   0,82g
  Влакнини   1,9g

Съхранение: На сухо и хладно място, далеч от пряка слънчева светлина или миризми.


Полезна информация

Ферментационна култура Коджи: Тайната на японските ферментирали храни е в една особена съставка, наречена коджи (Aspergillus oryzae): вид ароматна плесен, с която различни продукти се подлагат на ферментация. За основата на коджи се използват варен ориз, соя или друг вид зърнен продукт, към които се добавя ферментационна бактерия, за да се получи "маята", с която се приготвят продукти като соев сос, мисо, оцет, саке и много други.

Мисо се приготвя от соя, ориз или ечемик, но пастата от соя е най-популярна. За направата на мисо към сварена и намачкана соя (или друг вид зърно) се прибавя определено количество коджи, сместа се обърква добре и се оставя да ферментира в дълбок съд. Готова е след няколко месеца и обикновено издържа до година след приготвянето.

Лиофилизацията е процес на дехидратация, обичайно използван за съхраняването на разваляващи се продукти или за пакетирането им във вид удобен за транспортиране. Лиофилизацията работи на принципа на замразяването на продукта и после намаляване на налягането в околната среда, така че съдържимата замръзнала вода в продукта да сублимира директно от твърдо в газообразно състояние.