Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био моркови

Снимки

Био моркови Моравско село

Оставете коментар

Наличност: В наличност

4,99 лв.
Био

* Задължителни полета

4,99 лв.

Подробности

За морковите

Био моркови


Произходът на морковите датира от преди 5000 г. в централна Азия, региона на Афганистан и Иран. Постепенно се разпространяват по Средиземноморието. Първите моркови са били бели, розови, жълти, зелени, лилави и черни. Чак през 16 век холандски градинари успяват да култивират познатите ни оранжеви моркови.

Морковите са ценни с високото си съдържание на каротин, който в организма се превръща във витамин А.

Морковите също така са и прекрасен източник на витамините С, В, D, E. Те са богати на минерали и микроелементи – калий, калций, желязо, фосфор, йод, магнезий, манган. В морковите се съдържат етерични масла, физиологично активни вещества – стероли, ферменти и други съединения, необходими на организма.Защо морковите са полезни за здравето


Витамин А и бета-каротин
Един средно голям морков осигурява около 200% от препоръчителния дневен прием на витамин А. Този витамин играе важна роля за поддържането на здрава имунна система, зрение, репродуктивни способности, клетъчни функции и еластичност на кожата. Единствено сладките картофи са по-богати на витамин А от морковите.

Минерална вода

Морковите като антиокидант
Бета-каротинът е най-често срещаният антиоксидант, в морковите. Други антиоксиданти в морковите са алфа-каротин, лутеин, кафеена киселина, кумарова киселина, ферулинова киселина и антоцианидини.

Изберете био
Органичните моркови са по-добри на вкус, по-богати на хранителни вещества и не са пръскани с вредни пестициди.

Укрепване на сърдечносъдовата система
Холандско изследване показва, че хора, които ядат моркови всеки ден имат много по-нисък риск от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Морковите са богати на антиоксиданти.

Намаляват риска от рак на простатата
Различни изследвания показват, че мъжете, консумиращи често моркови, е много по-малко вероятно да се разболеят от рак на простатата. Морковите са богати на каротеноиди.

Морковите са полезни за очите
Изследвания показват, че влошеното зрение, може да се подобри, ако се увеличи приемът на витамин А, който се съдържа в морковите. Витамин А играе важна роля като компонент на родопсина, а също подкрепя функционирането на роговицата и конюктивната мембрана.

Био моркови
Знаете ли че


✔ Холандците са хората, които започват развъждането на оранжевия морков, защото цвета е бил традиционния цвят на кралския дом на Холандия.

✔ Град Холтвил, Калифорния, се е провъзгласил за световна столица на моркова и всяка година организира фестивал моркова.

✔ Лозунгът на британците по време на Втората Световна война е бил: “Морковите са полезни за Вашето здраве, защото ще ви помогнат да виждате, ако спре тока”.

✔ Мел Бланк, гласът на анимационния герой Бъгс Бъни, не обича моркови.

Допълнителна информация

Производител Моравско село
Продуктов № 010044
Нетно количество 1kg
Държава производител България

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био моркови Моравско село

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена