Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био Мурсалски чай

Снимки

Био Мурсалски чай 20г

Оставете коментар

Наличност: В наличност

3,79 лв.
Био

Подробности

Пирински (Мурсалски) чай - здравословно чудо.

Пиринският чай е балкански ендемит. В България е разпространен е в Среден и Южен Пирин, Мурсалския дял на Родопите и планината Славянка на надморска височина от 1200 до 2200 метра. Среща се още и в някои планини в Гърция, Македония и Албания. Включен е в Червената книга на България. Благодарение на културните насаждения на билката през последните години, може да се намери в аптеки и магазини в страната. Изнася се и в чужбина.

Пиринският чай е едно от лечебните растения, които в последните години получиха славата на билка за всяка болка. Поради съдържащото се в него голямо количество от флавониди, той има антиоксидантно, тонизиращо, укрепващо и антианемично действие, намалява кръвното налягане и съответно снижава риска от сърдечен инфаркт и инсулт. Има още танини и етерични масла. Съдържа желязо, мед, кобалт, цинк, калий, магнезий, натрий и др.

Използва се надземната част, брана по време на цъфтежа – юни-юли. Действа откашлячно, противовъзпалително и омегчително за възпалени лигавици. Препоръчва се при всички видове кашлица, бронхит, бронхиална астма и други. Може би това е най-добрата родна билка при кашлица. В Института по ботаника проучват свойствата му и установяват благотворното му влияние на чернодробни и редица други заболявания, както и изумителното му качество, че забавя стареенето. Японски учени, изследвали “билката на дълголетието”, предлагали да финансират отглеждането на лечебното растение, но по-късно българи го култивират и се заемат да го отглеждат в плантации. Българската народна медицина препоръчва Пирнският чай още при емфизема, гръдна жаба, гърлобол и др. Това е една от малкото билки, които се дават безпроблемно на деца под 5 години. Отличава се с фин, лек вкус и аромат.

Притежава силно антиоксидантно действие, тонизиращо, общоукрепващо, антианемично и диуретично действие.
Намалява риска от високо кръвно налягане, инфаркт, инсулт, предпазва от развитието на раковите клетки.
Подпомага сърдечната дейност.
Помага при заболяване на простатата и трудно уриниране, стимулира потентността.
Отлично средство при заболяване на бъбреците и пикочните канали.
Има силно противовъзпалително, противомикробно и антибактериално действие, отлично средство за лечение на простудни заболявания – кашлица, възпалено гърло, грип, бронхити и други заболявания на дихателната система. Чаят е бил и си остава „българската виагра“, пиели го американски и руски космонавти по време на подготовката.

Нарязват се на ситно 3,4 стръка от билката (3 суп. лъж.) и се запарват с 1 л вряща вода за 15-20 мин. Запарката се пие топла по 1 чаена чаша 3 пъти дневно. Пие се подсладен, най-добре с чист пчелен мед.
Най-добър ефект се получава при еднократно използване на стръкчетата.

Допълнителна информация

Производител Стефиели ЕООД
Продуктов № 190436
Нетно количество 20g

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био Мурсалски чай 20г

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена

Други продукти, от които може да се интересувате