Balev Bio
Балев Био Маркет
best_seller

Био акациев пчелен мед Хармоника 310г

БИО БЪЛГАРИЯ ООД

Балев Био Маркет
best_seller

11.99лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

100% суров пчелен мед от български сертифицирани био пчелини. Акациевият мед е много светъл, прозрачен, захаросва се много бавно (за 1-2 години, че и повече, когато е чист) и има най-ниския гликемичен индекс сред различните видове мед – около 30-33.

• Вкусен и полезен билковия мед на harmonica е събиран от най-чистите български райони. Наситената сладост и изключителен аромат идват от разнообразен букет слънчеви цветя и билки.

• Събиран от пчелини разположени по склоновете на Стара Планина на 550м надморска височина. В радиус от 3км. няма промишлени предприятия, железопътни магистрали, натоварени автомобилни пътища и площи, на които се развива интензивно конвенционално земеделско производство.

• Не се използват лекарствени средства /антибиотици/ за лечение и профилактика на пчелите. За подхранване на пчелите се използва само мед, добит в пчелина. Кошерите са импрегнирани със смес от ленено масло и пчелен восък без да са боядисани с блажна боя.

• Дървесни видове като акция и липа, диворастящи треви и билки предлагат богата паша за пчелните семейства от ранна пролет до късна есен. Богат на витамини и минерали, изключително чист и с високи хранителни качества.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергийна стойност   1484 кJ/355 kcal
  Мазнини   0g
  - от които наситени мастни киселини   0g
  Въглехидрати   81,7g
  - от които захари   81,5g
  Белтъци   1,05g
  Сол   0g

Референтни количества за дневен прием на средностатистически възрастен (8400 кJ / 2000 kcal)