Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био полифорен мед

Снимки

Био полифорен мед 350г

Оставете коментар

Наличност: В наличност

9,99 лв.
Био

Подробности

Аромат: Уникален и различен, в зависимост от източниците на нектара.

Цвят: Уникален външен вид. Според нектарите варира от средно или тъмно кехлибарен.червеникави нотки.

Вкус: Може да бъде различен в зависимост от нектарите.

Консистенция: Много бавно кристализира във фини кристали.

Многоцветния мед е най-популярният и често срещан мед и същевременно най-редкият. Поради получаването му от нектара на различни полски и планински растения, цъфтящи само в определен период на годината, само на определено място, на практика е невъзможно да се пресъздаде същия мед всяка година. Този тип мед е високо ценен заради богатият си вкусов профил, хранителни и медицински качества и също така високото съдържание на минерали, в сравнение с повечето едноцветни видове мед. Колкото е по-тъмен е цвета на меда, толкова повече натурални пигменти съдържа, което пък от своя страна е причината за силните му антиоксидантни свойства. Богат е на различни типове цветен прашец (полен) и с многообразен хранителен профил, многоцветния мед спомага за по – добро здраве, а всеки нектар в неговата композиция внася елементи с уникални терапевтични свойства.

Състав на БИО меда от Лавандула на BioHoney


Захари Меда съдържа 3 типа захар: фруктоза (продова захар), глюкоза (гроздова захар) и захароза (обикновена захар). Съотношението межу тях зависи от източника на нектар и ензима инвертаза отделян от слюнчестата жлеза на пчелата, която разгражда сложните захари на прости.

Витамини
Витамините в меда са витамин C и някои комплексни витамини B (рибофлавин, пантотенова киселина, пиридоксин, биотин, никотинова киселина).

Минерали
Меда съдържа повечето от минералите: калий, хлор, сяра, магнезий, калций, желязо, манган, натрий, фосфор, силиций и мед. Всички тези вещества правят меда толкова полезен за човешка консумация. По-тъмните видове мед са по-богати на минерали, отколкото по-светлите.

Протеини
Тъй като протеините са особено важна съставна част от растенията, протеините се съдържат и в меда в резултат на преработеният нектар и цветен прашец. Те могат да бъдат под формата на прости съединения или под формата на много сложни химични съединения.

Киселини
Органичните киселини също влизат в състава на меда, в малки количества: най- често ябълкова, оксалова, винена, млечна, мравчена, лимонена ки др.

Етерични масла
Маслата в меда са изключително важни, понеже те придават характерният му аромат, но е важно да се знае, че маслата са термично нестабилни и бързо могат да се изпарят при нагряване на меда.

Свойства и характелистики на полифорния мед


Имуннозасилващо действие
Богатият набор от различни видове полен в меда стимулират органите на имунната система да произвеждат бели кръвни телца и да реагират по-добре при инфекции и болести, чрез увеличаване на витамин C, антибиотици и антиоксиданти. Многоцветният мед осигурява широк набор от хранителни вещества, минерали, амино киселини, ензими и др., като по този начин намаля чувството за умора и повишава енергиините нива.

Естествен лек за настинки и респираторни инфекции
Меда може да намали броя на бактериите, благодарение на натуралните си антисептични, антибактериални и антибиотични свойства. В съчетание с неговите имунностимулиращи действия, многоцветния мед е страхотен при лечение на респираторни инфекции. Също така помага за успокоение на кашлица и за облекчение на раздразнено гърло и е идеалната добавка към чай, но не забравяйте да изстудите чая до стайна температура, понеже както споменахме високата температура унищожава всички ползотворни действия на меда.

Полезен за разстроен стомах и гастрит
Естествените захари в меда имат пробиотични своиства, които спомагат на храносмилането. Поради това си действие меда успокоява раздразнението на стомаха, помага при гастрит и успокоява разстроения стомах.

Добър в третирането на повърхностни рани и кожни проблеми
Многоцветния мед съдържа водороден пероксид – силен антисептичен елемент. Съчетанието с ниска влажност, ниско киселинно pH, натурални захари и други полезни характеристики правят многоцветния мед естествен био лек за лекуване на рани и ако бъде използван за маска на лице подхранва кожата и ѝ дава натурален блясък и намалява акнето.

Богат на антиоксиданти
Много натурални пигменти в меда имат антиоксидантни свойства. Всеки антиоксидант значително добавя към антиоксидантното действие на меда, но също така в комбинация отделните елементи предоставят още по-силен ефект. Така, че колкото е по-тъмен меда, имайки повече пигменти, толкова е по-голяма антиоксидантната му сила. Антиоксидантното действие е свързано с превенцията на много хронични и оключващи се с възрастта заболявания като ракови заболявания, диабет, артеросклероза, перде на очите и други хронични патологични състояния. Антоксидантние свойства на меда действат като антидепресант по време на висок емоционален, физически и интелектуален стрес.

Допълнителна информация

Производител Пастили ООД
Търговска марка BioHoney
Продуктов № 130220
Нетно количество 350g

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био полифорен мед 350г

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена

Други продукти, от които може да се интересувате