Balev Bio
Балев Био Маркет
best_seller

Био прясно мляко Хармоника 3,6% - 500мл

БИО БЪЛГАРИЯ ООД

Балев Био Маркет
best_seller

2.79лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

Млякото е от био ферми

Млякото се добива от семейни биологични ферми в балкана над Троян, в сърцето на планината. Независимо от сезона, кравите прекарват всеки ден в разходки по старопланинските поляни. През лятото се хранят в тучните пасища, пълни с много ароматни билки. През зимата пък се хранят основно със специална, приготвена през лятото от фермерите смес, която се съхранява, като й се придава лека ферментация, за да не се използват консерванти.

Млякото е с минимална преработка

Издоеното мляко се извозва до мандрата ни в Мало Бучино, където се приготвя по традиционна технология. Най-важният принцип, на който държим при обработката, е да съхраним полезните съставки – витамини, минерали и белтъци. Затова го пастьоризираме на възможно най-ниската температура – 90 градуса, след което е готово за консумация.

Млякото е нехомогенизирано

Почти всички млека на пазара преминават през процес на хомогенизация. Това означава, че мазните частици в млякото се разбиват, така че да не се усещат. Според нас това променя естествената плътност на млякото и затруднява организма при усвояването на мазнината. За това, не хомогенизираме нито един продукт, а го оставяме в естествения му вид. Това носи и допълнителен чар на продуктите, защото се получава плътен и хубав каймак, а в млякото се усещат нежни бучки масло.

Млякото е с кратка трайност

Максималната му трайност е пет дни. Побързайте да го сложите на студено, след като го купите, защото на топло много бързо се развиват процесите, които го развалят.

Пастьоризирано  Хранителни стойности   за 100g
  Енергийна стойност   259 кJ/62 kcal
  Мазнини   3,6g
  - от които наситени мастни киселини   2,3g
  Въглехидрати   4,2g
  - от които захари   4,2g
  Белтъци   3,2g
  Сол   0,1g

*8400 кJ / 2000 kcal: Референтни количества за дневен прием на средностатистически възрастен