Био сирене от козе мляко 200г

TEMPI GREEK DAIRY PRODUCTS O.E.

12.49лв

Био
  • Описание

  • Допълнителна информация

С отличителен вкус "на зряло" сирене – твърдо и бяло, и лек послевкус на козе мляко.

Мазнини в сухата маса: мин. 43%

Съхранение: в хладилник, при температура от +2°C до + 4°C.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергийна стойност   1035kJ/ 250kcal
  Мазнини   21g
  - от които наситени мастни киселини   18g
  Въглехидрати   0,11g
  - от които захари   0,11g
  Белтъци   14g
  Сол   2,5g

Козето сирене се отнася до различни ферментирали млечни продукти, произведени по традиционни рецепти. То има необичаен вкус, приятен аромат и фина консистенция и буквално се "разтапя" в устата. Друга отличителна черта на този продукт е неговият съвършено бял цвят, който го отличава сред твърдите сирена с жълтеникав оттенък. Сирената от този клас се произвеждат от прясно козе мляко съгласно традиционната рецепта, която включва добавянето на подправки. След накисване на млечната смес и нейното сгъване, суроватката се източва и получената извара се пресова добре и се пресова. След това пресованата маса се охлажда и, ако е необходимо, се формова. Този деликатес се отличава и с нисък процент на мазнини и може да бъде направен в твърда, мека или изварена форма.

Полезността на козето сирене се проявява в следните лечебни свойства:

• Съдържа значително количество млечнокисели микроорганизми, които превръщат този продукт вприлика на живо кисело мляко . Доказано е, че в състава му има около сто вида полезни бактерии, които значително подобряват човешкия имунитет.
• В хранителните си свойства той превъзхожда много сортове нискомаслени сирена и се абсорбира добре от организма.
• Наличието на калций ви позволява да го въведете в диетата на пациенти с лезии на костна тъкан и стави.
• Селенът, съдържащ се в козе мляко , ускорява окислителните реакциии и предотвратява появата на опасни тумори при хората.
• Козето мляко е полезно и за развиващия се организъм на по-младото поколение.
• Козето сирене е напълно асимилируемо, тъй като неговите мастни клетки са сходни по структура със сходни човешки структури (не претоварват храносмилателните органи ).
• Полезните свойства на козето сирене се проявяват и в способността му да поддържа човешката кожа в перфектно състояние ( витамин D ), както и да укрепва косата, венците и ноктите. Неговото постоянно използване ще помогне да се противопоставят на най-честите кожни заболявания (псориазис и екзема, по-специално).