Био сладка суроватка натурална 450г

RAAB VITALFOOD GMBH

26.99лв

БиоБез глутен

  • Описание

  • Допълнителна информация

СУРОВАТКА НА ПРАХ с добавени култури от Лактобацилус ацидофилус и Бифидобактериум лактис; смесен продукт от суроватка.

БИО СЛАДКА СУРОВАТКА на Raab е нежно изсушена в процеса на разпръскване. Преди процеса на опаковане се добавят дясновъртящи L (+) млечнокисели бактерии (Lactobacillus acidophilus и Bifidobacterium lactis).

Сладката суроватка е с ниско съдържание на мазнини и съдържа протеини.

Raab Vitalfood използва само най-добрите суровини и контролира всички продукти за остатъци и за рекламираните хранителни вещества.

Млечната суроватка или е всъщност най-естествената напитка за подсилване. Получава се при денатурация на млякото, когато белтъчините и мазнините се пресичат.

Суроватката има не само хранителни, но и целебни свойства. В нея се съдържат всички незаменими аминокиселини, но в твърде оскъдни количества. Установено е, че с 1 литър суроватка за денонощие в организма се внасят до 3 г ценни белтъчини. Мазнините й нямат съществено значение. По-голяма е ролята на въглехидратите.

Освен основните хранителни вещества в суроватката са открити редица активно действуващи съставки. На първо място това са витамините В1 В2 и РР, както и витамин А. Има и малки количества витамин С. Минералното съдържание на суроватката не е по-различно от това на млечните продукти. В нея са установени още лимонена киселина, багрилни вещества, дори хормони. Всичко това я прави не само хранителна, но и целебна напитка. Не случайно българската народна медицина препоръчва млечната суроватка за "засилване" на организма. В миналото е била използвана за лечение на туберкулоза.

Суроватката притежава и кръвотворно действие. Препоръчва се на пациенти в оздравителния стадий след тежки инфекциозни и други заболявания. Идеално е, ако вместо газирани напитки децата пият суроватка. Чрез нея се внасят в организма минерални вещества и се ускорява растежът на костната система.

Подходяща е също за бременни жени и за кърмачки, защото усилва отделянето на мляко и подобрява хранителните качества на кърмата. Ако в домашни условия си правите извара, не изхвърляйте суроватката. И двата продукта са ценно защитно средство срещу зимните инфекции.

Начин на употреба: С помощта на миксер разбъркайте около една пълна супена лъжица (25g) в 250ml течност (вода, сок или мляко), за да се постигне хубава кремообразна, пенлива консистенция, след това изпийте веднага. Консумирайте 1,5 до 2 литра на ден. Също така е подходяща като съставка в млечни рецепти, десерти и мюсли. Когато се приготвя с пресен плод се получава особено вкусна напитка.

Това е естествен продукт, цветът и вкусът могат да варират в зависимост от сезона.

  Хранителни стойности   за 100g
  Енергийна стойност   1520 kJ/363 kcal
  Мазнини   1,1g
  - от които наситени мастни киселини   0,7g
  Въглехидрати   75g
  - от които захари   75g
  Белтъци   12g
  Сол   1,8g
  Хранителни стойности   за 25g 1
  Енергийна стойност   380 kJ/91 kcal
  Мазнини   <0,5g
  - от които наситени мастни киселини   <0,5g
  Въглехидрати   19g
  - от които захари   19g
  Белтъци   3,1g
  Сол   0,5g

1 - отговаря на една порция

Съхранение: Добре затворена, на сухо и хладно място.

Поради технически причини нивото на запълване може да варира.

Изображението върху опаковката е само предложение за сервиране.


Raab Vitalfood използва само най-добрите суровини и контролира всички продукти за остатъци, както и за обявеното хранително съдържание.