Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био сладка суроватка

Снимки

Био сладка суроватка Натюр 450 г

Споделете Вашето мнение

Наличност: В наличност

26,99 лв.
Био

Подробности

Прах за уелнес напитки. За здравословна чревната флора.

Млечната суроватка или т. нар. цвик е всъщност най-естествената напитка за подсилване. Получава се при денатурация на млякото, когато белтъчините и мазнините се пресичат.

Суроватката има не само хранителни, но и целебни свойства. В нея се съдържат всички незаменими аминокиселини, но в твърде оскъдни количества. Установено е, че с 1 литър суроватка за денонощие в организма се внасят до 3 г ценни белтъчини. Мазнините й нямат съществено значение. По-голяма е ролята на въглехидратите.

Освен основните хранителни вещества в суроватката са открити редица активно действуващи съставки. На първо място това са витамините В1 В2 и РР, както и витамин А. Има и малки количества витамин С. Минералното съдържание на суроватката не е по-различно от това на млечните продукти. В нея са установени още лимонена киселина, багрилни вещества, дори хормони. Всичко това я прави не само хранителна, но и целебна напитка. Не случайно българската народна медицина препоръчва млечната суроватка за "засилване" на организма. В миналото е била използвана за лечение на туберкулоза.

Суроватката притежава и кръвотворно действие. Препоръчва се на пациенти в оздравителния стадий след тежки инфекциозни и други заболявания. Идеално е, ако вместо газирани напитки децата пият суроватка. Чрез нея се внасят в организма минерални вещества и се ускорява растежът на костната система.

Подходяща е също за бременни жени и за кърмачки, защото усилва отделянето на мляко и подобрява хранителните качества на кърмата. Ако в домашни условия си правите извара, не изхвърляйте суроватката. И двата продукта са ценно защитно средство срещу зимните инфекции.

Употреба: За закуска 0,25 — 0,5 л суроватка. За диета (като заместител на твърди храни) 1,5 — 2 л на ден. Може да се добавя към сладка или млечни ястия, като и към салати, сосове и сокове, десерти и мюсли.

Допълнителна информация

Производител RAAB VITALFOOD GMBH
Съставки сладка СУРОВАТКА на прах* с лактобактерия ацидофилус, бифидо-бактерия.
*от контролирано био производство.
Продуктов № 270073
Нетно количество 450 г
Държава производител Германия

Потребителски мнения

Споделете Вашето мнение

Вие коментирате: Био сладка суроватка Натюр 450 г

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена