Balev Bio
Балев Био Маркет

Био сок черен бъз 500мл

Biotta

Балев Био Маркет

11.99лв

БиоВеганБез ГМОБез добавена захарБез консервантиБез оцветители
  • Описание

  • Допълнителна информация

Комбинация от три органични съставки със страхотен вкус. Плодовете от бъз са богати на антиоксиданти, витамини, минерали и биофлавоноиди. Имат изключително позитивен ефект върху имунната и дихателната система. Препоръчват се за превенция на вирусни и грипни заболявания.

Използван е висококачествен и ароматен сорт черен бъз Haschberg. Гроздовете се събират на ръка в края на лятото и се пресоват много внимателно, веднага след прибиране на реколтата. Без изкуствени добавки, консерванти и оцветители. Благодарение на внимателните и нежни методи на обработка, този сок е истинско удоволствие за небцето.

  Хранителни стойности   за 100ml
  Енергийна стойност   200 kJ/48 kcal
  Мазнини   <0g
  - от които наситени мастни киселини   <0g
  Въглехидрати   11g
  - от които захари¹   11g
  Белтъци   0g
  Сол   0,004g

¹Съдържа естествени захари

Пастьоризиран продукт.
Разклатете преди употреба.

Съхранение: след отваряне съхранявайте в хладилник и консумирайте до 8 дни.


За Biotta и как се произвеждат био соковете

Името на Biotta е символ на произхода му. "Био" означава биологично производство в Швейцария и е символ за качество. Тагервилен е селото в Швейцария, където се произвеждат соковете. Събирайки "Био" и "Та" се получава Биота, швейцарска компания за био продукти. ✓ Всички био сокове Biotta са произведени от натурално отглеждани зеленчуци и плодове. Качеството на продуктите на Biotta е основата за хранителната стойност на соковете. Всички зеленчуци и плодове узряват на полето/лозата и се избират според най-високите стандарти за качество по отношение на вкуса и съдържанието. След измиване и проверка на суровините избраните зеленчуци и плодове се поставят в затворен производствен процес. Следващият път, когато кислородът и продуктът ще се срещнат, е когато потребителят отваря бутилката. Този процес е първата от трите ключови стъпки, които водят до изключителното качество на Biotta. ✓ Във втората стъпка вместо плодовете и зеленчуците да се натискат и да загубят известен процент от хранителните си стойности, Biotta издърпва сока чрез лек процес на центрофугиране. Декантирането разделя сока от кашата, позволявайки максимално запазване на хранителните стойности. ✓ Третата и последна стъпка към качеството на Biotta е процесът на пастьоризация. Соковете Biotta са пастьоризирани при по-ниска температура в сравнение с традиционната обработка. По-ниските нива на топлина позволяват на соковете на Biotta да запазват висока хранителна стойност, свеж вкус и дълъг срок на годност. По време на производството на сокове всяка партида се следи внимателно и редовно се проверява, за да се открият всякакви отклонения в качеството на възможно най-ранния етап. За да се гарантира, че всички тези много важни качествени мерки вървят гладко, Biotta също така работи с цялостна система за контрол на качеството, която обхваща целия производствен процес. И накрая, Biotta си сътрудничи с външни експерти, които да наблюдават и инспектират операциите и качеството.


Някои от сокове на Biotta са лакто-ферментирали

Процесът на ферментация позволява на храните по-дълго да останат годни за консумация. Бактериите на Lactobacillus присъстват на повърхността на всички растения и имат способността да превръщат захарите в млечна киселина. Тези бактерии превръщат лактозата или други захари бързо и лесно в млечна киселина, която е естествен консервант, който потиска растежа на вредните бактерии. Освен преимуществата за съхранение, лактофементацията също така увеличава или поддържа нивата на витамини и ензими, както и смилаемостта на ферментиралата храна.