Balev Bio
Балев Био Маркет

Био сок лилав морков 500мл

Biotta

Балев Био Маркет

7.99лв

БиоВеганБез ГМОБез добавена захарБез консервантиБез оцветители
  • Описание

  • Допълнителна информация

100% сок, направен от премиум био моркови. Пастьоризиран продукт. Ползи и Употреба: • Очно здраве • Засилване на имунитета • Противовъзпалителни • Клетъчна регенерация Този типичен, класически сок има интензивен вкус и съдържа ценни хранителни вещества. • Biotta е 100% естествен и чист сок, директно получен, не от концентрат. • Без добавена захар или подсладители (единствено естествени зеленчукови и плодови захари) • Без овкусители или оцветители • Без добавени витамини или минерали • Без изкуствени консерванти, стабилизатори или емулгатори

  Хранителни стойности   за 100ml
  Енергийна стойност   138 kJ/32 kcal
  Мазнини   <0,1g
  - от които наситени мастни киселини   <0,1g
  Въглехидрати   7g
  - от които захари   5g
  Белтъци   0,8g
  Сол   0,05g

Разклатете преди употреба. Съхранение: Съхранявайте в хладилник след отваряне. Използвайте в рамките на 8 дни след отваряне.


Лилав морков – чиста и основна сила

• Това е най-разпространеният вид морков до 17 век • Съдържа също толкова много витамини както и оранжевия си събрат, но има 4 пъти повече антиоксидантна сила • Сега се разглежда като суперхрана • Скорошно проучване потвърждава, че сокът от черни моркови се бори срещу метаболитния синдром, включително високо кръвно налягане – най-широко разпространеното заболяване на 21 век

Специалните свойства и качества на лилавите моркови

• Естествено богати са на антоцианин Антоцианините са растителни вещества, така наречените биофлавоноиди, намиращи се в сини, лилави, червени зеленчуци или плодове. Това са едни от най-мощните антиоксиданти, които предпазват нашите клетки от стареене и дегенерация • Съдъжат разлимни каратеноиди, включително лутеин Каратеноидите предпазват нашата кожа и очи. Лутеинът е също каратеноид, който се съдържа в голямо количество в ретината на окото. Той има антиоксидантен ефект и предпазва очите ни от свободните радикали, наред с други неща.


За Biotta и как се произвеждат био соковете

Името на Biotta е символ на произхода му. "Био" означава биологично производство в Швейцария и е символ за качество. Тагервилен е селото в Швейцария, където се произвеждат соковете. Събирайки "Био" и "Та" се получава Биота, швейцарска компания за био продукти. ✓ Всички био сокове Biotta са произведени от натурално отглеждани зеленчуци и плодове. Качеството на продуктите на Biotta е основата за хранителната стойност на соковете. Всички зеленчуци и плодове узряват на полето/лозата и се избират според най-високите стандарти за качество по отношение на вкуса и съдържанието. След измиване и проверка на суровините избраните зеленчуци и плодове се поставят в затворен производствен процес. Следващият път, когато кислородът и продуктът ще се срещнат, е когато потребителят отваря бутилката. Този процес е първата от трите ключови стъпки, които водят до изключителното качество на Biotta. ✓ Във втората стъпка вместо плодовете и зеленчуците да се натискат и да загубят известен процент от хранителните си стойности, Biotta издърпва сока чрез лек процес на центрофугиране. Декантирането разделя сока от кашата, позволявайки максимално запазване на хранителните стойности. ✓ Третата и последна стъпка към качеството на Biotta е процесът на пастьоризация. Соковете Biotta са пастьоризирани при по-ниска температура в сравнение с традиционната обработка. По-ниските нива на топлина позволяват на соковете на Biotta да запазват висока хранителна стойност, свеж вкус и дълъг срок на годност. По време на производството на сокове всяка партида се следи внимателно и редовно се проверява, за да се открият всякакви отклонения в качеството на възможно най-ранния етап. За да се гарантира, че всички тези много важни качествени мерки вървят гладко, Biotta също така работи с цялостна система за контрол на качеството, която обхваща целия производствен процес. И накрая, Biotta си сътрудничи с външни експерти, които да наблюдават и инспектират операциите и качеството.


Някои от сокове на Biotta са лакто-ферментирали

Процесът на ферментация позволява на храните по-дълго да останат годни за консумация. Бактериите на Lactobacillus присъстват на повърхността на всички растения и имат способността да превръщат захарите в млечна киселина. Тези бактерии превръщат лактозата или други захари бързо и лесно в млечна киселина, която е естествен консервант, който потиска растежа на вредните бактерии. Освен преимуществата за съхранение, лактофементацията също така увеличава или поддържа нивата на витамини и ензими, както и смилаемостта на ферментиралата храна.