Био нектар червена боровинка плюс 500мл

Biotta

12.69лв

БиоВеганБез ГМОБез добавена захарБез консервантиБез оцветители
  • Описание

  • Допълнителна информация

Дивите планински боровинки и техните култивирани братовчеди се обединяват в тази напитка, за да създадат интензивно ароматизирана сладко-кисела смес. В бутилката влизат само най-добрите био плодове, като дивите планински боровинки се събират внимателно на ръка в Карпатите. Смесен с чай от брезови листа, резултатът е всеобхватен вкусен сок, който е не само добър, но и полезен за вас. Както дивите планински боровинки, така и култивираните боровинки съдържат фитонутриенти, които се оценяват заради многобройните им положителни свойства. Без изкуствени добавки. Без добавена захар и подсладители. Плодово съдържание 31%. Ползи и Употреба: • Устна лигавица • Проблеми с пикочния мехур
  Хранителни стойности  за 100ml
  Енергийна стойност  230 kJ/54 kcal
  Мазнини  0,2g
  - от които наситени мастни киселини  0g
  Въглехидрати  13g
  - от които захари¹  12g
  Белтъци  0g
  Сол  0,01g
¹съдържа естествени захари Пастьоризиран продукт. Разклатете преди употреба. Съхранение: след отваряне съхранявайте в хладилник и консумирайте до 8 дни.

За Biotta и как се произвеждат био соковете

Името на Biotta е символ на произхода му. "Био" означава биологично производство в Швейцария и е символ за качество. Тагервилен е селото в Швейцария, където се произвеждат соковете. Събирайки "Био" и "Та" се получава Биота, швейцарска компания за био продукти. ✓ Всички био сокове Biotta са произведени от натурално отглеждани зеленчуци и плодове. Качеството на продуктите на Biotta е основата за хранителната стойност на соковете. Всички зеленчуци и плодове узряват на полето/лозата и се избират според най-високите стандарти за качество по отношение на вкуса и съдържанието. След измиване и проверка на суровините избраните зеленчуци и плодове се поставят в затворен производствен процес. Следващият път, когато кислородът и продуктът ще се срещнат, е когато потребителят отваря бутилката. Този процес е първата от трите ключови стъпки, които водят до изключителното качество на Biotta. ✓ Във втората стъпка вместо плодовете и зеленчуците да се натискат и да загубят известен процент от хранителните си стойности, Biotta издърпва сока чрез лек процес на центрофугиране. Декантирането разделя сока от кашата, позволявайки максимално запазване на хранителните стойности. ✓ Третата и последна стъпка към качеството на Biotta е процесът на пастьоризация. Соковете Biotta са пастьоризирани при по-ниска температура в сравнение с традиционната обработка. По-ниските нива на топлина позволяват на соковете на Biotta да запазват висока хранителна стойност, свеж вкус и дълъг срок на годност. По време на производството на сокове всяка партида се следи внимателно и редовно се проверява, за да се открият всякакви отклонения в качеството на възможно най-ранния етап. За да се гарантира, че всички тези много важни качествени мерки вървят гладко, Biotta също така работи с цялостна система за контрол на качеството, която обхваща целия производствен процес. И накрая, Biotta си сътрудничи с външни експерти, които да наблюдават и инспектират операциите и качеството.

Някои от сокове на Biotta са лакто-ферментирали

Процесът на ферментация позволява на храните по-дълго да останат годни за консумация. Бактериите на Lactobacillus присъстват на повърхността на всички растения и имат способността да превръщат захарите в млечна киселина. Тези бактерии превръщат лактозата или други захари бързо и лесно в млечна киселина, която е естествен консервант, който потиска растежа на вредните бактерии. Освен преимуществата за съхранение, лактофементацията също така увеличава или поддържа нивата на витамини и ензими, както и смилаемостта на ферментиралата храна.