favorite_product
favorite_product

Био спирулина 60 таблетки x 400мг

MEDIGRUEN NATURPRODUKTE GMBH

favorite_product
favorite_product

4.99лв

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Био

  • Описание

  • Допълнителна информация

Био спирулина

Спирулина - значение и произход

Спирулината е микроскопично синьо-зелено водорасло. Използва като хранителен източник заради богатото си съдържание на витамини, протеини, минерали, аминокиселини и каротеноиди.

Водораслите са едни от най-чудните създания на природата - от тях се смята, че се е зародил животът на Земята преди три и половина милиарда години. Те са в основата на живота на над милион биологични вида. Над 22% от кислорода на планетата се дължи на водораслите.

Спирулината доставя на организма витамини, минерали, микроелементи и укрепва киселинно-алкалния баланс.

Подходящ е за: регулиране на теглото, чрез стимулиране на метаболизма и изгаряне на мазнините, детоксикация на тялото, стрес, апатия, отпадналост, бърза умора при възстановяване от заболяване, хранителен дефицит и концентрация на подрастващите в училище.

Спирулината съдържа високи концентрации на протеини, бета-каротин, витамин B12, желязо, калций, магнезий, калий, цинк, селен и гама-линоленова киселина.

MediGrün препоръчва приема на спирулина: като хранителна добавка; при вегетариански хранителен режим; при голямо натоварване в ежедневието, професионалния живот и спорта; докато спазвате хранителен режим.

Ползи от Спирулината

Био спирулина

Укрепване на имунната система

Спирулината стимулира, укрепва и подсилва имунната система. Учени твърдят, че спирулината привидно повишава производството на антитела, които тялото произвежда, за да се бори с инфекциите и заболяванията. Има противовирусно действие.

Богат източник на антиоксиданти

Учени твърдят, че спирулината е един от най-богатите естествени източници на антиоксиданти, освен това тя съдържа 25 пъти повече провитамин А от суровите моркови и 50 пъти повече органично желязо от суровия спанак. Спирулината е три пъти по-богата на витамин Е от суровия пшеничен зародиш, а концентрацията на протеини в нея е три пъти по-голяма, отколкото в червеното месо, рибата и пилетата. Спирулина е също богат източник на витамин C.

Детоксикация

Едно от най-ценните свойства на спирулина се свързва с детоксикацията на тялото. Високото съдържание на хророфил, фикоцианин и полизахариди в спирулината способства за пречистването на организма от отровните вещества. Тестовете са показали чудесни резултати за пречистването от живак, кадмий, флуор и олово.

За регулиране на килограмите

Спирулината понижава теглото като намалява чувството за глад.

Високото съдържание на биологично активно желязо във водораслото го прави идеален лек при анемии. Изследвания показват, че водораслото повишава способността на организма да синтезира червени кръвни телца.

За издръжливост и сила

Спирулина може да се пречисли към потенциални добавки за издръжливост, както помага особено при прекомерна активност.

Антиоксидант

Подобрява антиоксидантните и възпалителни маркери. Особено силен е ефектът при възрастни мъже. Увеличава и основни антиоксиданти в човешкото тяло като глутатион и супероксид дисмутаза.

Изчистване на черния дроб

Висока ефективност при понижаване на мазнините в черния дроб и регулиране на чернодробните ензими.

Подобрява храносмилането

Спирулината потиска размножаването на патогенната микрофлора и стимулира функционирането на полезните лактобактериите и бифидобактериите. Здравата микрофлора е условие за добро здраве.

Прием на Спирулина

Препоръчителен дневен прием: в зависимост от вашите нужди 3 пъти на ден по 5 таблетки с достатъчно течност.

15 таблетки съдържат 6g спирулина.

Препоръчителния дневен прием (15 таблетки) съдържа: Енергия 93 kj/22 kcal, Белтъчини 3,8g, Въглехидрати 0,8g, Мазнини 0,4g, Въглехидратни единици (ВЕ) 0,1g.

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде превишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословен начин на живот. Съхранявайте на недостъпно място за малки деца.

Съхранение: На прохладно, сухо и защитено от светлина място под 25°С.