Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био вино Розе

Снимки

Био вино Розе 750мл

Оставете коментар

Наличност: В наличност

19,99 лв.
Био

Подробности

РЕГИОН: Част от лозовите насаждения на "Катаржина Естейт" се отглеждат биологично и се намират на около 15 km от избата в с.Белица. Местността в която е нашето био лозе е разположена на около 6 km от гр. Любимец в подножието на Източните Родопи и е малка, специфична част от големия южен винарски район "Тракийска Низина".

КЛИМАТ: В климатично отношение района на с. Белица, принадлежи към Континентално – Средиземноморската климатична област, Южнобългарската климатична подобласт със Средиземноморско влияние и Долномаришко – Долнотунджанския климатичен район. Региона се характеризира с мека зима, дъждовна пролет, сухо и горещо лято и топла есен - това предразполага за достигане на оптимална зрялост на гроздето.

ПОЧВА: В границите на нашето биологично лозе са установени Излужени канелени горски почви (Chromic-eutric cambisols), Силно ерозирани канелени горски почви плитки (Eutric regosols) и Лесивирани канелени горски почви (Chromic luvisols).

ГРОЗДОБЕР: Ръчен гроздобер в касетки, внимателно селектиране на гроздето.

ВИНИФИКАЦИЯ: "Катаржина Естейт" е сертифицирана за преработка на биологично грозде и
производство на биологично вино. При винификацията на био грозде от съществено значение е да няма пресичане с потока на конвенциалното грозде. Гроздето се преработва по технология, която включва темперирането му в хладилна камера за 20 часа до температура 10 - 12⁰C, сортиране, ронкане, смачкване, отцеждане и пресоване. Следва бистрене на мъстта и алкохолна ферментация при температура 15-19 ˚С.

СОРТОВ СЪСТАВ: Cabernet Franc- 100 %

АЛКОХОЛНО СЪДЪРЖАНИЕ: 13.00 % vol.

ЗРЯЛОСТ НА ГРОЗДЕТО: 21,50 %

ДЕГУСТАЦИОННИ ХАРАКТЕРИСТИКИ: Светъл луково розов цвят. Фин, комплексен аромат носещ натуралния характер на гроздето, съчетаващ нюанси на свежи горски плодове, зелена ябълка и ванилия. Елегантен и свеж вкус, с изразен вкусов аромат и усещане за баланс и ефирност.

СЪЧЕТАВАНЕ НА ВИНОТО С ХРАНА: Зелени салати, паста и риба.

ОТЛЕЖАВАНЕ В БЪЧВИ: Виното отлежава 8 месеца във Френски дъбови бъчви, за 30 % от партидата.

ТЕМПЕРАТУРА НА КОНСУМАЦИЯ: 12⁰-16⁰C

ЗА БРАНДА: С това вино си поставихме за цел да разкрием максимално тероара. Съчетахме превъзходна земя, климат и всеотдаен екип, като гаранция за едно голямо вино за тези, за които истинското преживяване се крие в откриването на нови и неподражаеми вкусове.

Допълнителна информация

Производител Katarzyna Estate
Търговска марка Bio Wine
Продуктов № 180142
Нетно количество 750ml
Държава производител България
Страна на произход България

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био вино Розе 750мл

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Цена
Качество