Balev Bio
Балев Био Маркет

Био витална гъба - чага екстракт 60 капсули x 420мг

PILZE WOHLRAB GMBH & CO. KG

Балев Био Маркет

59.99лв

БиоБиоБез глутен
  • Описание

  • Допълнителна информация

✔ ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА ✔ Вегетарианска ✔ Без глутен

Гъба чага (Inonotus obliquus)

Тази гъба расте на различни дървесни видове, но има индикации, че пробите, събрани от брезите през есента или пролетта са най-лековити. Наричана е още черна брезова гъба. Легендарната гъба чага е била използвана в продължение на векове в Сибир за лечение на сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт. Тя е известна със своето ободряващо действие, служи за пречистване на кръвта, използва се за туберкулозни и сърдечни заболявания и е стандартна съставка на Руската медицина от векове.

Значение за Природолечението

• Чага е идеално средство за лечение на всички заболявания на храносмилателната система, включително язви и възпаления на стомаха (гастрит) и дванадесетопръстника. Освен това е подходяща за лечение на аденоиди в стомаха и червата. Възстановителният ефект върху храносмилателната система може да бъде използван по време на лечение на алергични кожни заболявания като екзема и псориазис. • Освен това използването на тази гъба укрепва цялостната защита срещу инфекция и стимулира метаболизма. Тя задоволява глада, разсейва умората и подобрява производителността. Също така се използва за лечение на синдрома на хроничната умора (СХУ), тъй като има имуностимулиращ ефект. Първото научно доказателство за антивирусния ефект на тази гъба е дадено от Кахлос през 1996 година. Той използва екстракти от черната външна шапка на гъбата и доказва почти 100% репресия на грипен вирус. В.А. Шибнев успява да покаже инхибиторния ефект на воден екстракт от гъбата върху вируса на хепатит C при култивиране на клетки. Вътрешното използване е полезно за възпалителни заболявания на черния дроб и далака, както и заболявания на лимфната система. Противовъзпалителните и болкоуспокояващи качества на гъбата са показани от Й.М. Парк през 2005 година.]• Най-важната област на използване на гъбата обаче е използването за лечение на рак (рак на белия дроб, рак на кожата) насочено най-вече към стомашно-чревния тракт и белите кръвни телца (Ходжкинов лимфом). Тя подобрява общото здравословно състояние на пациента например след хирургично отстраняване на тумор и облекчава страничните ефекти от конвенционална химиотерапия. В същото време има цяла гама от научни изследвания върху ракови клетки, които разкриват антиканцерогенните свойства на гъбата и нейните екстракти. • Гъбата чага е нетоксичен за широк диапазон от дози и се понася добре от организма.

Основни области за употреба

• Рак • Гастрит • Защита срещу инфекции • Увеличава производителността

Прием и Стойности

Препоръчителен дневен прием: 2 пъти по 1 капсула дневно с чаша вода преди или след хранене. Хранителни стойности на дневния прием (2 капсули): био екстракт от гъби 600мг, био екстракт от ацерола 40мг. • Според Директивата на ЕС за хранителните стойности. Нетно тегло: 25г Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде превишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословен начин на живот. Начин на съхранение: На сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.