Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био витална гъба - чага

Снимки

Био витална гъба - чага екстракт 60 капсули x 420мг

Оставете коментар

Наличност: В наличност

59,99 лв.
БиоБиоБез глутен

Подробности

✔ ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА
✔ Вегетарианска
✔ Без глутен

Гъба чага (Inonotus obliquus)


Тази гъба расте на различни дървесни видове, но има индикации, че пробите, събрани от брезите през есента или пролетта са най-лековити. Наричана е още черна брезова гъба.

Легендарната гъба чага е била използвана в продължение на векове в Сибир за лечение на сериозни заболявания на стомашно-чревния тракт. Тя е известна със своето ободряващо действие, служи за пречистване на кръвта, използва се за туберкулозни и сърдечни заболявания и е стандартна съставка на Руската медицина от векове.

Значение за Природолечението


• Чага е идеално средство за лечение на всички заболявания на храносмилателната система, включително язви и възпаления на стомаха (гастрит) и дванадесетопръстника. Освен това е подходяща за лечение на аденоиди в стомаха и червата. Възстановителният ефект върху храносмилателната система може да бъде използван по време на лечение на алергични кожни заболявания като екзема и псориазис.

• Освен това използването на тази гъба укрепва цялостната защита срещу инфекция и стимулира метаболизма. Тя задоволява глада, разсейва умората и подобрява производителността. Също така се използва за лечение на синдрома на хроничната умора (СХУ), тъй като има имуностимулиращ ефект. Първото научно доказателство за антивирусния ефект на тази гъба е дадено от Кахлос през 1996 година. Той използва екстракти от черната външна шапка на гъбата и доказва почти 100% репресия на грипен вирус. В.А. Шибнев успява да покаже инхибиторния ефект на воден екстракт от гъбата върху вируса на хепатит C при култивиране на клетки. Вътрешното използване е полезно за възпалителни заболявания на черния дроб и далака, както и заболявания на лимфната система. Противовъзпалителните и болкоуспокояващи качества на гъбата са показани от Й.М. Парк през 2005 година.]• Най-важната област на използване на гъбата обаче е използването за лечение на рак (рак на белия дроб, рак на кожата) насочено най-вече към стомашно-чревния тракт и белите кръвни телца (Ходжкинов лимфом). Тя подобрява общото здравословно състояние на пациента например след хирургично отстраняване на тумор и облекчава страничните ефекти от конвенционална химиотерапия.
В същото време има цяла гама от научни изследвания върху ракови клетки, които разкриват антиканцерогенните свойства на гъбата и нейните екстракти.

• Гъбата чага е нетоксичен за широк диапазон от дози и се понася добре от организма.

Основни области за употреба


• Рак
• Гастрит
• Защита срещу инфекции
• Увеличава производителността

Прием и Стойности


Препоръчителен дневен прием: 2 пъти по 1 капсула дневно с чаша вода преди или след хранене.

Хранителни стойности на дневния прием (2 капсули): био екстракт от гъби 600мг, био екстракт от ацерола 40мг.
• Според Директивата на ЕС за хранителните стойности.

Нетно тегло: 25г

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде превишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословен начин на живот.

Начин на съхранение: На сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.

Допълнителна информация

Производител PILZE WOHLRAB GMBH & CO. KG
Съставки 71,4% екстракт от гъби*, капсула: хидроксипропилметилцелулоза, 4,8% екстракт от ацерола*, антислепващ агент: силициев диоксид.
*от контролирано био производство
Продуктов № 270719
Нетно количество 60 капсули x 420mg
Държава производител Германия

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био витална гъба - чага екстракт 60 капсули x 420мг

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена