favorite_product
favorite_product

Био витална гъба - херициум екстракт 60 капсули x 350мг

PILZE WOHLRAB GMBH & CO. KG

favorite_product
favorite_product

59.99лв

БиоБио
  • Описание

  • Допълнителна информация

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Предназначение: Допринася за нормалната функция на имунната система, допринася за поддържането на нормалната функция на мозъка.

Херициум Еринацеус - (брадата) таралежова гъба

Херициум Еринацеус се нарича още „гъба брадат таралеж“ или „лъвска грива“ заради външния си вид. Преведено от китайски тя означава „маймунска глава“, тъй като влакнестият вид на тази гъба напомня на вид маймуна открита в Китай, която е толкова космата, че не е възможно да се разпознае лицето и.

Тялото на гъбата е с големина от 8 до 16 сантиметра. Меките шипове, висят от твърда, скрита основа, прикрепена към дървото. Обикновено Херициум Еринацеус расте върху кората на изсъхнали дървета.

В Китай употребата този вид гъби датира от векове, оказвайки благотворно влияние на тялото и духа.

Значение за Природолечението

• В традиционната китайска медицина Херицинум влияе добре на пет органа; бъбреците, черния дроб, далака, сърцето и стомаха. Тя устойчиво подобрява храносмилането, служи за общо укрепване, дава жизненост и предотвратява рак.
• Всъщност, потенциалните ефекти на таралежова гъба са доста. Тя регулира храносмилането и има успокояващ ефект. В същото време допринася значително за регенериране на стомаха, червата и хранопровода и лигавицата, облекчава чревни нарушения на флората и помага при прекомерно подкисляване или киселини.
• Клиничните проучвания показват, че Херициум много успешно се бори с всички инфекции и язви както и рак на стомашно-чревния тракт, така че може да се използва за язви на стомаха, рак на хранопровода, рак на стомаха, улцерозен колит, болест на Крон, карцином на дебелото черво и рак на панкреаса.
• Антитуморните ефекти на тази гъба могат да бъдат приписана на полизахариди и полипептиди, които са открити в нея, както и техните имуностимулиращи ефекти.
• Потвърдено е и наличието на антимикробни вещества, които например инхибират растежа на бактерията хеликобактер пилори – бактерия, която е отговорна за причиняване на язви на стомаха и рак на стомаха.
• Тази лекарствена гъба обаче има много повече добродетели. Тя помага при инфекции, астма, алергии и невродермит. Еринацинът присъстващ в Херициум може да стимулира растежа на нервите. Това може да бъде полезно за лечение на тревожност, нервни заболявания и болестта на Алцхаймер както и да спомогне за възстановяването на периферните нерви при нервни заболявания и полиневропатии. След няколко седмици на приемане на Херициум се наблюдава балансиращ и хармонизиращ ефект, което може да облекчи състояния на тревожност, депресии, проблеми поради менопауза и особено безсъние. Проучвания съобщават за ефект на подобряване на настроението от екстракти от сока от гъбата.

Прием и Стойности

Препоръчителен дневен прием: 2 пъти по 1 капсула дневно с чаша вода преди или след хранене.

Дневният прием осигурява** (2 капсули): био екстракт от гъби 700mg, био ацерола на прах 40mg.

**Според Директивата на ЕС за хранителните стойности.

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Деца под 18 години, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди употреба. Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Съхранение: на сухо място, далече от източници на топлина.