Био витална гъба - копринус екстракт 60 капсули x 415мг

PILZE WOHLRAB GMBH & CO. KG

59.99лв

БиоБио
  • Описание

  • Допълнителна информация

Предназначение: Допринася за поддържане на нормални нива на кръвна захар, допринася за нормалната функция на храносмилателния тракт.

Копринус коматус (Coprinus comatus) - Адвокатска перука

Копринус коматус или наричана още „Адвокатската перука“ расте както в Европа така и в Азия. По-скоро рядко я използваме в кухнята, тъй като трябва да се приготвя, когато е прясно набрана и не може да се съхранява. Ако обаче е приготвена веднага, тя е много вкусна ядлива гъба. Нарича се още „гъба аспержа“, което се дължи на нейния вкус.

Копринус коматус е една от малкото гъби, които съдържат витамин C.

Това, което прави тази гъба интересна за здравословното хранене е фактът, че тя съдържа 20 аминокиселини, които са жизнено важни за хората. Тя е богата на калий, магнезий, желязо, манган, цинк и дори съдържа ниацин, рибофлавин и тиамин.

Медицински изследвания доказват високо съдържание на лектини и Л-ерготионеин. Лектините са структурирани така, че да могат да се закрепят директно към клетъчните стени и по този начин да влияят на процеси като клетъчното делене. Въпреки че ефектите и нейните отделни активни съставки не са изследвани подробно, има признаци, че може да влияят положително на ракови заболявания, свързани с хормонални колебания като например рак на простатата.

Копринус има най-високата установена активност на лектин от всички известни ядливи гъби.

Значение за Природолечението

• В традиционната китайска медицина Адвокатската перука се използва главно за лечение на хемороиди и проблеми с храносмилането. Последните изследвания също показват положителен ефект за регулиране на нивата на кръвната захар, което прави Копринус интересна за лечение на диабет тип I и II.
• Проучвания показват, че има ефект на намаляване на кръвната захар, който подобрява глюкозната нетърпимост и противодейства на дългосрочните ефекти на диабета. Освен това китайските учени са доказали, че има инхибиторен ефект върху растежа на саркома клетки.

Прием и Стойности

Препоръчителен дневен прием: 2 пъти по 1 капсула дневно с чаша вода преди или след хранене.

Хранителни стойности на дневния прием** (2 капсули): био екстракт от гъби 600mg, био ацерола на прах 40mg.

**Според Директивата на ЕС за хранителните стойности.

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Деца под 18 години, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди употреба. Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Съхранение: на сухо място, далече от източници на топлина.