Био витална гъба - кориолус екстракт 60 капсули x 350мг

PILZE WOHLRAB GMBH & CO. KG

59.99лв

БиоБио
  • Описание

  • Допълнителна информация

Предназначение: Допринася за нормалната функция на червата.

Пъстроцветен Кориолус (Rainbow bracket)

Името и дава да се разбере, че гъбата се среща в най-различни цветове, някои от които действително правят гъбата уникално красива. Добре позната в Азия и Южна Африка, където тя естествено расте на мъртва дървесина и се култивира. Тя се използва от много дълго време в традиционната китайска медицина за лечение на широк спектър от заболявания като инфекции и кандидоза и поради това е тествана за лекарствени ефекти в няколко изследвания. В Европа се разглежда като безинтересна в продължение на дълго време, тъй като не е подходяща за готвене. Междувременно обаче тази лекарствена гъба се утвърждава и тук и сега е високо ценена за нейното съдържание. В Германия тази гъба е позната като “пеперудено крило”. Гъбата Пъстроцветен Кориолус се отглежда само за медицински цели, тъй като няма добри вкусови качества.

Значение за природолечението

• Пъстроцветен Кориолус е отличен източник на протеинови полизахариди, които се разграждат само по време на храносмилането и се считат за модификатори на биологичната реакция. Това означава например, че имунните реакции в лечебните процеси могат да бъдат положително повлияни. • На полизахаридите в Пъстроцветен Кориолус се дължат положителни ефекти, особено при съпътстващо лечение на рак, но също и при гръдни, чревни и стомашни заболявания. Активните съставки на гъбата обаче изглежда стимулират имунната система. Изследвания на терапия на левкемия показват, че с помощта на Пъстроцветен Кориолус влошаването на здравето по време на лечение на рак може да бъде значително забавено. Още през 1977 г. едно от веществата, съдържащи се в гъбата - креатинин, е одобрено като първото лекарство против рак. Първите проучвания сочат към антиоксидантен ефект върху натоварени клетки на черния дроб, като Пъстроцветен Кориолус може по този начин да намалява страничните ефекти на други лекарства, осигурявайки по-добра жизненост. • Освен това Кориолус е богата на витамини, минерали и микроелементи например провитамин D. Поради естественото си съдържание на полизахарид, тя често се използва като естествено средство срещу рани и инфекции от всякакъв вид. Използва се успешно при инфекции на червата, черния дроб, простата, яйчниците и кожата.

Прием и Стойности

Препоръчителен дневен прием: 2 пъти по 1 капсула дневно с чаша вода преди или след хранене. Хранителни стойности на дневния прием (2 капсули)**: био екстракт от гъби 700mg, био ацерола на прах 40mg. **Според Директивата на ЕС за хранителните стойности. Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Деца под 18 години, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди употреба. Съхранявайте на място недостъпно за деца. Съхранение: На сухо място, далече от източници на топлина.