Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био витална гъба - кориолус

Снимки

Био витална гъба - кориолус екстракт 60 капсули x 420мг

Оставете коментар

Наличност: Не е налично

59,99 лв.
БиоБиоБез глутен

Подробности

✔ ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА
✔ Вегетарианска
✔ Без глутен

Пъстроцветен Кориолус (Rainbow bracket)


Името и дава да се разбере, че гъбата се среща в най-различни цветове, някои от които действително правят гъбата уникално красива.
Добре позната в Азия и Южна Африка, където тя естествено расте на мъртва дървесина и се култивира. Тя се използва от много дълго време в традиционната китайска медицина за лечение на широк спектър от заболявания като инфекции и кандидоза и поради това е тествана за лекарствени ефекти в няколко изследвания.

В Европа се разглежда като безинтересна в продължение на дълго време, тъй като не е подходяща за готвене. Междувременно обаче тази лекарствена гъба се утвърждава и тук и сега е високо ценена за нейното съдържание. В Германия тази гъба е позната като “пеперудено крило”.

Гъбата Пъстроцветен Кориолус се отглежда само за медицински цели, тъй като няма добри вкусови качества.

Значение за природолечението


• Пъстроцветен Кориолус е отличен източник на протеинови полизахариди, които се разграждат само по време на храносмилането и се считат за модификатори на биологичната реакция. Това означава например, че имунните реакции в лечебните процеси могат да бъдат положително повлияни.

• На полизахаридите в Пъстроцветен Кориолус се дължат положителни ефекти, особено при съпътстващо лечение на рак, но също и при гръдни, чревни и стомашни заболявания. Активните съставки на гъбата обаче изглежда стимулират имунната система.
Изследвания на терапия на левкемия показват, че с помощта на Пъстроцветен Кориолус влошаването на здравето по време на лечение на рак може да бъде значително забавено. Още през 1977 г. едно от веществата, съдържащи се в гъбата - креатинин, е одобрено като първото лекарство против рак. Първите проучвания сочат към антиоксидантен ефект върху натоварени клетки на черния дроб, като Пъстроцветен Кориолус може по този начин да намалява страничните ефекти на други лекарства, осигурявайки по-добра жизненост.

• Освен това Кориолус е богата на витамини, минерали и микроелементи например провитамин D. Поради естественото си съдържание на полизахарид, тя често се използва като естествено средство срещу рани и инфекции от всякакъв вид. Използва се успешно при инфекции на червата, черния дроб, простата, яйчниците и кожата.

Основни области за употреба


• Възпаления
• Инфекции
• Ракова терапия
• Профилактика на стомашно-чревния тракт
• Ревматизъм

Прием и Стойности


Препоръчителен дневен прием: 2 пъти по 1 капсула дневно с чаша вода преди или след хранене.

Хранителни стойности на дневния прием (2 капсули): био екстракт от гъби 600мг, био екстракт от ацерола 40мг.
• Според Директивата на ЕС за хранителните стойности.

Нетно тегло: 25г

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде превишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословен начин на живот.

Начин на съхранение: На сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.

Допълнителна информация

Производител PILZE WOHLRAB GMBH & CO. KG
Съставки 71,4% екстракт от гъби*, капсула: хидроксипропилметилцелулоза, 4,8% екстракт от ацерола*, антислепващ агент: силициев диоксид.
*от контролирано био производство
Продуктов № 270713
Нетно количество 60 капсули x 420mg
Държава производител Германия

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био витална гъба - кориолус екстракт 60 капсули x 420мг

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена