favorite_product

Био витална гъба - майтаке екстракт 60 капсули x 350мг

PILZE WOHLRAB GMBH & CO. KG

favorite_product

59.99лв

БиоБио
  • Описание

  • Допълнителна информация

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА

Предназначение: допринася за нормалната функция на имунната система.

Майтаке

На японски майтаке означава „танцуваща гъба“ може би защото на човек му се дощява да затанцува от радост при вида на тези гъби. Майтаке също така се превежда като „глава на овен“, вероятно поради форма на растеж.

Гъбата овен расте през есента и е известна като „кокошка на гората“. Тя има размери колкото баскетболна топка като понякога тежи до 20 кг и расте в основата на дъбовите дървета, но също и на липа, кестен и букови дървета.

Майтаке е една от най-скъпите и ценни гъби. Тя се събира и яде още от 3000 г. пр. Хр в Китай и Япония. Майтаке е не само вкусна, но и много лечебна. Много е богата на меланини - черни пигменти с уникални свойства.

Значение за Природолечението

• Традиционно майтаке се използва успешно при наднормено тегло за регулиране на кръвното налягане и за диабет тип II. Тези лекарствени гъби предпазват черния дроб, което води до подобряване на хепатита и облекчаване на раздразнено дебело черво. Майтаке постепенно понижава нивата на холестерола в кръвта и предпазва от атеросклероза. Тя оказва благоприятен ефект при инфаркти, коронарно съдови заболявания и сърдечни нарушения. Поради високите си нива на ергостерол (предшественик на витамин D), потреблението на тези гъби може да противодейства на остеопороза.
• Противотуморният ефект трябва да бъде особено подчертан. Основната активна съставка на майтаке, така наречената „D-фракция“ в екстракт от гъбата е доказана като особено ефективна за гърдите, белите дробове и черния дроб, както и за рак на простатата. Полизахаридът активира и засилва имунната система, повишава устойчивостта срещу различни инфекции и намалява страничните ефекти от радио или химиотерапия.
• Според японския лекар Хироаки Нанба, който изследва гъбите с лечебно действие в продължение на 15 години, майтаке е гъбата с най-силно действие за инхибиране растежа на туморите. Тя се прилага орално или интраперитонеално.
• По време на интензивното търсене на начини за борба с ХИВ инфекцията, ефективността на майтаке срещу патогена СПИН бе потвърдена от Националния институт за изследване рака на САЩ и Националната здравна агенция на Япония. Тестовете показват, че използването на D-фракция от майтаке намалява изчерпването на броя на Т-хелперните клетки в имунната система, причинени от вируса на ХИВ. Това води до предположението, че развитие на ХИВ инфекция в СПИН може или да се забави значително или дори да бъде напълно предотвратено.

Прием и Стойности

Препоръчителен дневен прием: 2 пъти по 1 капсула дневно с чаша вода преди или след хранене.

Дневният прием осигурява** (2 капсули): био екстракт от гъби 700mg, био ацерола на прах 40mg.

**Според Директивата на ЕС за хранителните стойности.

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Деца под 18 години, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди употреба. Съхранявайте на място недостъпно за деца.

Съхранение: на сухо място, далече от източници на топлина.