Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био витална гъба - майтаке

Снимки

Био витална гъба - майтаке екстракт 60 капсули x 420мг

Оставете коментар

Наличност: В наличност

59,99 лв.
БиоБиоБез глутен

Подробности

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА
Вегетарианска. Без глутен.

Препоръчителен дневен прием: 2 пъти по 1 капсула дневно с чаша вода преди или след хранене.

Хранителни стойности на дневния прием (2 капсули): био екстракт от гъби 600мг, био екстракт от ацерола 40мг.
• Според Директивата на ЕС за хранителните стойности.

Нетно тегло: 25 г

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде превишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословен начин на живот.

Майтаке
На японски мейтаке означава „танцуваща гъба“ може би защото на човек му се дощява да затанцува от радост при вида на тези гъби.
Мейтаке също така се превежда като „глава на овен“, вероятно поради форма на растеж.
Гъбата овен расте през есента и е известна като „кокошка на гората“. Тя най-вече процъфтява в подножието на стари дъбови дървета , но също и и на липа, кестен и букови дървета .
Тя се събира и яде от 3000 г. пр. Хр в Китай и Япония.

Значение за природолечението
• Традиционно мейтаке се използва успешно при наднормено тегло за регулиране на кръвното налягане и за диабет тип II. Тези лекарствени гъби предпазват черния дроб, което води до подобряване на хепатита и облекчаване на раздразнено дебело черво. Мейтаке постепенно понижава нивата на холестерола в кръвта и предпазва от атеросклероза. Тя оказва благоприятен ефект при инфаркти, коронарно съдови заболявания и сърдечни нарушения. Поради високите си нива на ергостерол (предшественик на витамин D), потреблението на тези гъби може да противодейства на остеопороза.
• Противотуморният ефект трябва да бъде особено подчертан. Основната активна съставка на мейтаке, така наречената „D-фракция“ в екстракт от гъбата е доказана като особено ефективна за гърдите, белите дробове и черния дроб, както и за рак на простатата. Полизахаридът активира и засилва имунната система, повишава устойчивостта срещу различни инфекции и намалява страничните ефекти от радио или химиотерапия.
• По време на интензивното търсене на начини за борба с ХИВ инфекцията, ефективността на мейтаке срещу патогена СПИН бе потвърдена от Националния институт за изследване рака на САЩ и Националната здравна агенция на Япония. Тестовете показват, че използването на D-фракция от мейтаке намалява изчерпването на броя на Т-хелперните клетки в имунната система, причинени от вируса на ХИВ. Това води до предположението, че развитие на ХИВ инфекция в СПИН може или да се забави значително или дори да бъде напълно предотвратено.

Основни области за употреба
• Захарен диабет тип II
• Рак
• Наднормено тегло

Начин на съхранение: На сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.

Допълнителна информация

Производител PILZE WOHLRAB GMBH & CO. KG
Съставки 71,4% екстракт от гъби*, капсула: хидроксипропилметилцелулоза, 4,8% екстракт от ацерола*, антислепващ агент: силициев диоксид.
*от контролирано био производство
Продуктов № 270716
Нетно количество 60 капсули x 420mg
Държава производител Германия

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био витална гъба - майтаке екстракт 60 капсули x 420мг

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена