Био витална гъба - рейши екстракт 60 капсули x 350мг

PILZE WOHLRAB GMBH & CO. KG

59.99лв

БиоБио
  • Описание

  • Допълнителна информация

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА Предназначение: Допринася за нормалната сърдечна функция.

Рейши Ганодерма

Гъбата рейши първоначално идва от Азия, въпреки че също расте и в горите в Европа. В народната медицина на Източна Азия, божествената гъба на дълголетието Рейши и до днес е популярен лек, както е било и преди над 4000 години. Тя е била издигната в култ, дори е обожествявана като небесна сила. Днес според редица билкари тя е един от най-добрите методи за дълъг и здрав живот. Гъбата рейши е одобрена като лекарство против рак в Япония. Рейши също така е един от най-старите символи за благосъстояние в някои азиатски държави. Тя е почти изключително култивирана за преработка в продукти от лекарствени гъби. Над 4 милиона души редовно консумират Рейши! От всички известни лекарствени гъби, тя има най-широка гама ефекти. Това е в добавка към установените количества високо ефективни полизахариди и тритерпени. Рейши има горчив вкус, поради което често се приготвя под формата на екстракт или като чай. Рейши се счита за една от най-полезните гъба на Изтока заради липсата на нежелани странични ефекти, многото положителни здравословни качества и изключително широкото действие.

Значение за Природолечението

• Наскоро извършени научни изследвания потвърждават, че Рейши има положителен ефект върху високото кръвно налягане, нарушения на кръвообращението и артеросклероза, както и за регулацията на мазнините в кръвта и нивата на кръвната захар. Това може да се дължи на тритерпени, които са в изобилие в тази лекарствена гъба. Тя също инхибира освобождаването на хистамин и затова Рейши се използва успешно при лечението на алергии. Тази гъба също разгръща своите изключителни ефекти при задух, астма, бронхит, невродермит и много други кожни заболявания. Това води до подобряване на херпес зостер, умора, фибромиалгия и оплаквания при менопауза. Тази лекарствена гъба може да повлияе на мигрена, нарушения на съня, нервна слабост, безпокойство и тревожност, като някои от веществата в нея имат релаксиращи и успокояващи ефекти върху централната нервна система. • Клиничните проучвания с пациенти потвърждават положителния ефект върху сърдечно-съдовата система. Учените са открили компонент в екстракта от гъбата, който подобрява приемането на кислород от кръвта и подобрява притока на кръв, следователно отчетливо повишава ефективността на сърдечния мускул. Затова използването му се препоръчва като естествено средство за лечение на сърдечна слабост, заболявания на коронарните съдове, сърдечни аритмии и профилактика срещу инфаркт. • Тази гъба има забележителна способност за подобряване на имунната система. Традиционно Рейши се препоръчва за лечение на множество заболявания на черния дроб като хепатит А, Б и В и за укрепване на черния дроб. Също така е доказано ефективна за лечение на инфекции, както и автоимунни заболявания. Била е използвана напълно успешно в продължение на десетилетия в комбинираното лечение на рак на стомаха, черния дроб, белите дробове, кожата, мозъка, бъбреците и панкреаса. Също така намалява страничните ефекти от химиотерапия и облъчване. Изследванията също показват ефективност при детоксикация и в частност защитна функция при хронично замърсяването на околната среда, особено в случай на злоупотреба с никотин. По този начин симптомите на заболявания, свързани с тютюнопушенето могат да бъдат значително намалени.

Прием на Био витална гъба - Рейши екстракт

Препоръчителен дневен прием: 2 пъти по 1 капсула дневно с чаша вода преди или след хранене. Дневният прием осигурява** (2 капсули): био екстракт от гъби 700mg, био ацерола на прах 40mg. **Според Директивата на ЕС за хранителните стойности. Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде надвишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на разнообразното хранене. Деца под 18 години, бременни и кърмещи жени трябва да се консултират със специалист преди употреба. Съхранявайте на място недостъпно за деца. Съхранение: на сухо място, далече от източници на топлина.