Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био витална гъба - шийтаке

Снимки

Био витална гъба - шийтаке екстракт 60 капсули x 420мг

Оставете коментар

Наличност: В наличност

59,99 лв.
БиоБиоБез глутен

Подробности

ХРАНИТЕЛНА ДОБАВКА
Вегетарианска. Без глутен.

Препоръчителен дневен прием: 2 пъти по 1 капсула дневно с чаша вода преди или след хранене.

Хранителни стойности на дневния прием (2 капсули): био екстракт от гъби 600мг, био екстракт от ацерола 40мг.
• Според Директивата на ЕС за хранителните стойности.

Нетно тегло: 25 г

Забележка: Препоръчителният дневен прием не трябва да бъде превишаван. Продуктът не трябва да се използва като заместител на балансираното и разнообразно хранене и здравословен начин на живот.

Шийтаке (Lentinula edodes)
Лекарствената гъба Шийтаке се счита за „цар на гъбите“ и след печурката е най консумираната гъба в света. В продължение на над 2000 години тя е деликатес в Азия, където е еднакво почитана и за своите легендарни лечебни сили. Един лекар от династията Минг описва гъбата като „средство за запазване на здравето, което лекува настинки и стимулира кръвообращението“.

Значение за природолечението
• Шийтаке традиционно се препоръчва за настинки, грипоподобни инфекции и имунен дефицит, за регулиране на кръвното налягане, подагра, ревматизъм и артрит за различни заболявания на черния дроб, тумори, синдром на хронична умора, диабет, мигрена, алергии и за много други болежки.
• Многобройни научни изследвания през последните десетилетия доказват и да обясняват положителните ефекти от Шийтаке. Тази лекарствена гъба е много полезна за всички сърдечно-съдови заболявания и особено при липо метаболитни нарушения. Тя регулира холестеролния баланс по забележителен начин, укрепва стените на кръвоносните съдове и по този начин се бори устойчиво с артериосклерозата.
• Еритаденин е вещество, което е открито в тази лекарствена гъба и играе важна роля за това. Той ускорява превръщането на LDL холестероли в HDL като по този начин намалява холестерола в кръвта. Провитамин D (ергостерол) в Шийтаке подобрява калциевия метаболизъм. Това допринася за отстраняване на склеротичен натрупан калций от артериалните стени. В същото време органични жизненоважни вещества, открити в Шийтаке насърчават произвеждането на колаген. Природните аминокиселини намерени в тях са от една страна компоненти на молекулата на колагена и следователно са пряко необходими за структурирането и от друга страна също така предпазват от нови възпаления и отлагания в кръвоносните съдове.
• Дори отдавна известните антитуморни ефекти са междувременно научно доказани. След изолиране на полизахарида „лентинан“ от Шийтаке през 1969 г. бе установено, че тя би могла да инхибира или дори напълно дегенерира различни тумори, които са били имплантирани в мишки. Оттогава проучванията многократно показат, че лентинан е ефективен при лечение на рак и се понася добре - от една страна като бори срещу самите тумори, а от друга за да намалява страничните ефекти от химиотерапията. В Китай, Япония и дори САЩ Шийтаке (или екстракт от него) е одобрен като медикамент, придружаващ раковата терапия.

Основни области за употреба
• Сърдечно съдови заболявания
• Рак
• Алергии
• Защита на черния дроб
• Психовегетативни оплаквания

Начин на съхранение: На сухо и хладно място, недостъпно за малки деца.

Допълнителна информация

Производител PILZE WOHLRAB GMBH & CO. KG
Съставки 71,4% екстракт от гъби*, капсула: хидроксипропилметилцелулоза, 4,8% екстракт от ацерола*, антислепващ агент: силициев диоксид.
*от контролирано био производство
Продуктов № 270718
Нетно количество 60 капсули x 420mg
Държава производител Германия

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био витална гъба - шийтаке екстракт 60 капсули x 420мг

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Цена
Качество

Други продукти, от които може да се интересувате