Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Био зехтин екстра върджин

Снимки

Био зехтин екстра върджин 500мл

Оставете коментар

Наличност: В наличност

9,99 лв.
Био

Подробности

Зехтин


Под слънцето огряващо Средиземноморието се простират обширни маслинови гори. По клоните на дърветата им зреят чудесни плодове, чийто сок хората наричат “течното злато”, защото някога маслиновото масло - зехтинът, се ползвало като платежно средство.

"Зехтин" е маслото, получено от плода на маслиновите дървета. Под слънцето огряващо Средиземноморието се простират обширни маслинови гори, от плодовете на които се прави зехтина, наричан “течното злато”, защото някога зехтинът, се използвал като платежно средство.

Зехтинът е доказано полезен за организма.

Екстра върджин зехтин


Екстра върджин зехтинът е нерафинирано масло и е най-качественият вид маслиново масло. Получава са при механичното пресоване на маслини, в резултат на първото студено извличане при температура не по-висока от 27ºC.

Маслиновото дърво пък се отглежда по най-високите стандарти, като същевременно е подложено на постоянна проверка на качеството.

Има много конкретни стандарти, които зехтинът трябва да покрие, за да се нарича "екстра върджин". Заради начина, по който се прави този зехтинът, той запазва по-наситен вкус на маслини, а също е важно да се знае, че е по-слабо киселинен от обикновенните зехтини. Той съдържа не повече от 1% киселинност.

Екстра върджин зехтинът съдържа повече витамини и минерали. Счита се за нерафинирано масло, тъй като не се обработва с химикали, нито съставът му е променян чрез топлинна обработка.

Ползи от зехтина


✔ Използването на зехтин има благоприятно действие за сърцето, поради съдържанието на мононенаситени мазнини.
✔ Счита се, че ежедневната употреба на зехтин спомага за понижаване на кръвното налягане.
✔ Допринася за регулирането на холестерола.
✔ Зехтинът е основна съставка на много козметични продукти, поради способността си да хидратира, омекотява и заздравява кожата

Био зехтинът екстра върджин на Farmers Union е с приятен плодов аромат и гладка текстура.

Допълнителна информация

Производител A.C.U AEGHION S.A.
Търговска марка FARMERS UNION
Продуктов № 140192
Нетно количество 500ml

Потребителски мнения

Оставете коментар

Вие коментирате: Био зехтин екстра върджин 500мл

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Цена
Качество