Нямате продукти в кошницата.

Междинна сума: 0,00 лв.

Биволско кисело мляко

Снимки

Биволско кисело мляко 200г

Наличност: В наличност

1,99 лв.
100% Биволско кисело мляко

Подробности

100% нехомогенизирано биволско кисело мляко

• Направено е от пълномаслено биволско мляко. Процента масленост варира между 6,5% и 7%
• Нехомогенизирано с каймак. Както при нашето био краве кисело мляко, така и тук, предпочитаме да запазим максимално естествен състава и вида на млякото и затова не го хомогенизираме .
• С множество добри бактерии, заквасено с пробиотична българска закваска от - Lactobacillus bulgaricus и Streptococcus thermophilus.
• Биволите са на свободна паша и подбират сезонни треви и билки а това се отразява на млякото, което дават. Свободната паша гарантира по-високите хранителни стойности на млякото - повече калций, повече Омега 3 и CLA (свързана линолова киселина)
• Биволското мляко не е биологично сертифицирано, но във фермата се спазват всички изисквания за биологичното животновъдство. Предстои да се сертифицира.
• Киселто мляко се произвежда в нашата мандра в с. Мало Бучино.

  Хранителни стойности  за 100g
  Енергийна стойност  383.3kJ/92.1Kcal
  Мазнини  6,5g
  - от които наситени мастни киселини  4,2g
  Въглехидрати  4,3g
  - от които захари  4,3g
  Белтъци  4,1g
  Сол*  0,06g
* Дължи се изключително на естествено съдържащ се в млякото натрий.


ФЕРМАТА
Биволите са пасищно отглеждани в планински район в село Борика при 840 метра надморска височина, където пасищата изобилстват от разнообразни билки. Във фермата се отглежда стадо от породата българска Мурра. Биволите всеки ден са на паша, много често дори и през зимата в дните, когато няма сняг. В останалото време се хранят с качествени фуражи от локален производител. В летните горещини стадото се разхлажда в язовир намиращ се на гърба на фермата.

ОКОЛНА СРЕДА
Във фермата се стараят да се отнасят отговорно към опазването на околната среда и когато се налага закупуването на суровини (например фуражи) се съблюдава то да бъде от местен доставчик, с което се допринася за намаляване отделянето на вредни емисии в атмосферата. Торта, която генерират се оставя да компостира при контролирани от тях условия, след което се използва за наторяване на био лавандула в землището на селото.

Допълнителна информация

Производител БИО БЪЛГАРИЯ ООД
Търговска марка Сламена
Продуктов № 020719
Нетно количество 200g
Държава производител България

Потребителски мнения

Уникално мляко. Браво Review by Кики
Качество
Цена
Никога не съм яла толкова вкусно биволско мляко, а и малката опаковка е много удобна, защото така не ми се налага да оставям недояденото отворено в хладилника. (Публикувано на 23.10.2018)

Оставете коментар

Вие коментирате: Биволско кисело мляко 200г

Как ще оцените този продукт? *

  1 звезда 2 звезди 3 звезди 4 звезди 5 звезди
Качество
Цена